00:00 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  82340

  Revista germană Stern a descris sistemul rusesc de apărare antiaeriană PRS-1M ca fiind o „armă a Apocalipsei”. Este concepută să intercepteze rachetele nucleare inamice și să protejeze teritoriul rusesc.

  BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik, Doina Crainic. În prezent, Rusia a înregistrat un progres tehnologic în ceea ce priveşte dezvoltarea armelor hipersonice, scrie editorialistul de la revista Stern Gernot Kramper, într-un articol din 10 iunie.

  „Sistemul este conceput pentru un posibil război nuclear și pentru a intercepta rachetele nucleare americane pentru a proteja Moscova și alte zone de mare importanță”, a spus Kromer, citat de Sputnik France.

  Citând portalul de știri gazeta.ru, jurnalistul german a anunțat că PRS-1M este cea mai rapidă rachetă din lume, capabilă să atingă o viteză de 4 km/s sau 14.500 km/h, ceea ce o face să intre în categoria armelor hipersonice.

  „PRS-1M este o adevarata armă a Apocalipsei, care ar putea fi folosită doar într-un război al sfârşitului lumii”, a concluzionat jurnalistul.

  Deși informațiile despre această rachetă sunt clasificate, presa a anunțat anterior că este capabilă să intercepteze rachete balistice intercontinentale la o distanță mai mare de 100 km și la o altitudine cuprinsă între 5 și 50 km.

  Tematic

  O nouă apocalipsă! Sfârșitul lumii deja în această sâmbătă
  De temut: Lansatoarele ruseşti de rachete de ultimă generație Tornado-S, puse în funcţiune
  Al Treilea Război Mondial se apropie? Ziar britanic, secţiune specială despre „Apocalipsă”
  Tagurile:
  sfârșit, Război, armă, ziar


  Știrile Zilei