11:25 06 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.26
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (236)
  34440

  Experții ruși vor inspecta unele obiecte militare din România și vor obține informații cu privire la activitățile militare de pe teritoriul țării.

  BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Potrivit șefului Centrului Național pentru Diminuarea Amenințării Nucleare, Serghei Ryjkov, în conformitate cu documentul de la Viena din 2011 cu privire la măsurile de consolidare a încrederii și securității, un grup de specialiști ruși planifică efectuarea unei inspecții în zona indicată de pe teritoriul României, între 18 și 21 iunie, anunță portalul Zvezda.

  Salon internațional aero-spațian MAKS-2017
  © Sputnik / Евгений Одиноков

  Verficarea este efectuată cu scopul aprecierii proporțiilor activității militare în limitele zonei indictre sau confirmarea lipsei unei activități militare, care necesită o notificare prealabilă. Suprafața acestei zone va cuprinde 16 mii de kilometri pătrați.

  În cadrul acestor măsuri, inspectorii ruși vor vizita zonele de exerciții și poligoanele, vor obține informația necesară despre prezența în zona indicată a trupelor și unităților militare, despre activitatea militară în zona indicată, în special, despre exercițiile militare internaționale „SABER GUARDIAN-2019”, care se desfășoară acum.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (236)

  Tematic

  Observatorii ruși inspectează activitățile militare din România şi Ungaria
  Experții ruși vor inspecta un obiect militar românesc
  Militarii ruși vor inspecta obiective militare din România
  Militarii ruși vor inspecta activitatea militară din România
  Tagurile:
  militari, România, Rusia


  Știrile Zilei