02:33 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  32920

  Iran a reușit să prevină cu succes atacul cibernetic din SUA care țintea infrastructura iraniană, a declarat ministrul Informațiilor de la Teheran după cyber-atacul anunțat de Washington

  BRUXELLES, 23 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul pentru Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor din Iran, Mohammad Javad Azari-Jahromi, a negat anunțurile din media americană potrivit cărora o ofensivă cibernetică masivă ar fi dezafectat sistemul computerizat din Iran care controlează rachetele și lansarea acestora, scrie RT

  Nici Pentagonul și nici Casa Albă nu au comentat știrile care spuneau că lovitura cibernetică a fost lansată de Comandamentul Cibernetic al SUA împreună cu Comandamentul Central ca răzbunare a doborârii unei drone americane lovite de Iran joia trecută.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Никольский

  Ministrul iranian a mai spus că Iranul are o vastă experiență în a respinge acest gen de atacuri, rezistând la aproximativ ”33 de milioane de atacuri numai în ultimul an”.

  El s-a referit în mod specific la Stuxnet, un virus de computer dezvoltat în colaborare de SUA și Israel și care a fost folosit pentru infiltrarea rețelei nucleare iraniene în 2009-2010.

  Washington Post raportase anterior că presupusa lovitură cibernetică ar fi incapacitat posturile de comandă și sistemele de control ale armatei iraniene.

  Administrația Trump a urmărit o cyber-strategie belicoasă. Semnat de Trump în septembrie trecut, documentul a renunțat la multe dintre constrângerile care limitau utilizarea operațiunilor cibernetice ofensive ca reacție împotriva actorilor statali străini.

  Dezvăluind strategia, consilierul pe securitate națională John Bolton, care a susținut opțiunea militară împotriva Iranului, a anunțat că Washingtonul ”nu mai are mâinile legate”.

  Între timp, Iran a cerut precauție, avertizând că armata SUA ar trebui să evalueze cu grijă riscurile înainte de a merge la război cu Iranul. Un general iranian a avertizat că dacă izbucnește un conflict, “nici o țară nu va fi capabilă să îi controleze dimensiunea și perioada”.

  Tematic

  Iran: Gardienii Revoluției anunță că au doborât o ”dronă-spion” americană
  Alertă internațională! Trump acuză Iranul de atac împotriva petrolierelor din Golful Oman
  Trump a aprobat lovituri împotriva Iranului joi, dar brusc s-a răzgândit
  Trump a dezvăluit de cine ascultă în problemele Iranului
  Trump: Am oprit atacul asupra Iranului cu 10 minute până la declanșare - dezvăluiri
  Tagurile:
  SUA, atac, Iran


  Știrile Zilei