06:36 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Cine este George Soros (113)
  57312

  Banii din fundațiile lui George Soros au o nouă destinație: Europa de Vest, unde vor fi direcționați spre lupta împotriva suveraniștilor aflați în ascensiune și care câștigă tot mai mult în popularitate.

  BRUXELLES, 27 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Banii lui George Soros ajungea până acum preponderent la militanții din Europa de Est și în statele în curs de dezvoltare, România fiind una din țările în care sponsorizările lui Soros au influențat politicile publice și chiar protestele de stradă.

  Dar, ca o contramăsură la ascensiunea suveraniștilor în Europa de Vest, fundațiile lui Soros se vor axa pe combaterea acestora, arată un articol Reuters.

  Oficiali ai magnatului fondurilor speculative şi ai organizaţiei caritabile, care cheltuieşte circa un miliard de dolari pe an, au afirmat că succesele electorale recente ale suveraniștilor au dus la o restrângere a spaţiului pentru genul de activități al căror protector se vrea Soros. Este vorba, în principal, de asociațiile care luptă pentru migranți și anti-discriminare, adică cele care promovează o agendă așa numit progresistă. Finanțarea acestora a fost îngheţată, de exemplu, în Franța, acolo unde partidul lui Marine Le Pen, Adunarea Naţională, a preluat puterea în mai multe localități.

  Aceeași situație și în Germania unde AfD este în ascensiune, iar fundația își dorește să sprijine acele asociații care combat politicile acestui partid, a afirmat Selmin Caliskan, directoarea din Berlin a fundației lui Soros.

  ''Analizăm acum posibilitatea de a avea un sprijin şi un fond de solidaritate de urgenţă pentru protagoniştii din estul Germaniei care împărtăşesc valorile noastre'', a explicat ea, arătând astfel că Soros nu doar că face politică, dar are și ținte precise în această privință.

  Temerea oamenilor lui Soros este că Europa de Vest adoptă aceeași direcție politică precum liderii suveraniști din Est, precum premierul ungar Viktor Orban. Banii lui Soros vor finanța de acum înainte combaterea succesului curentului suveranist, fundațiile magnatului cheltuind circa un miliard de dolari pe an pentru activități de acest tip.

  Тема:
  Cine este George Soros (113)

  Tematic

  „Soros vrea continuarea imperiului global al SUA” - Expert în afaceri externe
  O fundație a lui Soros vrea presiuni ale UE asupra Poloniei altfel "UE nu va supraviețui"
  Timmermans, Soros - ţinte ale Ungariei pe postere anti-imigranți înaintea votului UE
  Ce se află în spatele morții colonelului român, în Mali: Război sângeros, marca… Soros
  Dezvăluiri: Relația dintre Maia Sandu și Iurie Leancă și milionul de la Soros – Video
  Dezvăluiri ale Corinei Fusu: ONG-urile unor lideri PAS, îmbogățite de miliardarul Soros
  Gafă majoră, Rareș Bogdan a dat partidul de gol: programul PNL e făcut de omul lui Soros!
  Salvini îi acuză de extremism pe Juncker, Merkel, Macron și Soros
  Proteste anti-Soros în Armenia: se cere interzicerea Fundației
  Încă un pas făcut de Ludovic Orban, acum: PNL, preluat de… Soros și USR!
  Tagurile:
  George Soros


  Știrile Zilei