02:01 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15310

  Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din centre situate în Uniunea Europeană și în Statele Unite, a spus Nikolai Murashov, director adjunct al Centrului Național Rus de Răspuns la Amenințările Cibernetice.

  BRUXELLES, 27 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț.”De obicei, centrele de control din UE și din SUA sunt folosite pentru atacuri împotriva resurselor informaționale rusești”, a spus Murashov într-o conferință de presă ținută la Agenția de Presă Internațională Rossiya Segodnya.

  Murashov a citat date ale companiilor străine care sugerează că entități bazate în SUA au fost sursa principală a unor asemenea amenințări cibernetice.

  ”Analiza arată... că cele mai multe atacuri au drept scop furtul de informații... Infractorii țintesc în principal să obțină informații despre tehnologiile rusești în domeniul apărării și al industriei nucleare, al energiei sau în cel al construcției de rachete, ca și informații despre rețelele din administrația de stat. În general, fiecare al treilea atac pe care îl înregistrăm țintește instituții financiare”, a declarat acesta.

  Declarația vine după ce președintele SUA Donald Trump a respins pe 16 iunie informațiile din New York Times privind creșterea numărului de atacuri cibernetice americane împotriva Rusiei.

  Pe 15 iunie, New York Times a anunțat, citând foști și actuali oficiali guvernamentali anonimi, că Washington a crescut ritmul atacurilor online împotriva rețelei electrice din Rusia, demonstrând determinarea lui Trump de a folosi mai agresiv instrumentele cibernetice.

  Vara trecută, Trump a conferit mai multă autoritate Comandamentului Cibernetic, ramura Pentagonului care se ocupă de operațiunile militare ofensive și defensive în cyberspațiu, oferind agenției mai multe pârghii să întreprindă operațiuni online ofensive fără să mai ceară aprobarea președintelui și transformând activitățile ofensive din cyberspațiu în ceva asemănător operațiunilor militare de pe teren.

  Tematic

  Atac cibernetic la Dacia - producția a fost oprită
  Erdogan: Turcia a respins un atac cibernetic asupra comandamentului militar
  „Linia directă” cu Putin, supusă unui atac cibernetic din afara Rusiei
  Tagurile:
  atacuri cibernetice, UE, SUA, Rusia


  Știrile Zilei