10:16 25 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16510

  Președintele american Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, în zona demilitarizată (DMZ), care separă Coreea de Sud și Coreea de Nord, pentru o strângere de mână.

  BUCUREŞTI, 30 iun - Sputnik. Anterior, Trump spusese că "așteaptă cu nerăbdare să se vadă" cu Kim.

  Anterior, președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a menționat că reuniunea este o "piatră de hotar" semnificativă în denuclearizarea Coreei de Nord, subliniind că sancțiunile impuse Phenianului ar putea fi reduse în anumite condiții.

  © AFP 2019 / BRENDAN SMIALOWSKI
  US President Donald Trump and South Korean President Moon Jae-in

  Trump și Kim s-au întâlnit ultima oară în februarie în Hanoi, Vietnam, dar discuțiile au fost considerate un eșec, iar summit-ul a fost scurtat. Phenianul a susținut că Washingtonul a fost vinovat pentru întâlnirea nereușită. Acestea fiind spuse, cei doi lideri au menținut o corespondență scrisă aparent amabilă. Trump a apreciat în mod repetat scrisorile lui Kim, descriind cel mai recent mesaj primit de la liderul nord-coreean ca fiind "frumos".

  În timp ce liderii încearcă să aibă relaţii prietenoase, Washingtonul și Phenianul continuă să îşi impună sancțiuni, pe care SUA insistă până când Coreea de Nord purcede la denuclearizare.  Știrile Zilei