03:55 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  109930

  Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a încheiat discuţiile cu preşedintele SUA, Donald Trump, în Zona demilitarizată, aflată între cele două state coreene şi s-a întors în partea nordică prin linia militară de demarcaţie.

  BUCUREŞTI, 30 iun - Sputnik. Discuţiile care au fost transmise parţiale pe postul TV YTN din Coreea de Sud, au avut loc în partea sudică a Zonei demilitarizate (DMZ) în clădirea "Casa păcii" a punctului de negocieri Panmunjom.

  Trump şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, l-au petrecut pe Kim Jong-un până la linia militară de demarcaţie.

  Trump a anunţat despre crearea unor grupuri speciale de negociatori cu Coreea de Nord

  Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că a convenit cu liderul nord-coreean să fie create grupuri speciale de negociatori.

  "Vom crea echipe speciale, care vor elabora detaliile. Viteza nu este unul din scopurile noastre, vrem să avem un acord detaliat, bun", a spus Trump, după întâlnirea cu Kim Jong-un în DMZ, la frontiera dintre Coreea de SUD şi cea de Nord.

  "Echipele vor începe să lucreze în decurs de 2-3 săptămâni, pentru a vedea dacă pot face câte ceva. Lucruri mari, foarte dificile, dar nu atât de dificile precum cred unii", a spus Trump.

  Potrivit lui, grupul din partea americană va fi coordonat de trimisul special pentru Coreea de Stephen Biegun. De asemenea, din grup va mai face parte Mike Pompeo, a precizat Trump.

  Trump şi-a exprimat speranţa pentru anularea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord

  Preşedintele SUA, Donald trump, a declarat că speră să anuleye, cu timpul, sancţiunile împotriva Coreei de Nord, dar deocamdată acestea rămân în vigoare.

  "Eu sper să elimin aceste sancţiuni. Nu îmi place că asupra acestei ţări sunt aplicate sancţiuni. Eu sper, dar sancţiunile rămân", a spus Trump jurnaliştilor.

  "La un moment dat, în cadrul negocierilor, s-ar putea întâmpla lucruri diferite", a adăugat liderul de la Casa Albă.

  Trump a calificat întâlnirea cu Kim ca fiind productivă

  Donald Trump, în cadrul discursului său ţinut în faţa militarilor aflaţi în Coreea de SUD, a calificat întâlnirea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, "foarte productivă".

  Trump şi Kim s-au întâlnit duminică, şi-au strâns mâinile unul altuia peste linia militară de demarcaţie, care desparte în două Peninsula Coreeană, şi au purtat ulterior discuţii. Acestea au avut loc în punctul de negocieri Panmunjom în DMZ. Împreună cu Trump, la Panmunjom a fost prezent şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

  Tagurile:
  zona demilitarizată, Discuţii, Întâlnire, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Donald Trump, SUA, Coreea de Sud, Coreea de Nord


  Știrile Zilei