12:54 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Frans Timmermans

  Polonia, dovadă de forță: îl blochează pe Timmermans. Discuțiile s-au amânat pe mâine

  © AFP 2019 / MARCEL VAN HOORN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3761100

  Accesul lui Frans Timmermans la președinția Comisiei Europene s-a împiedicat în Polonia care nu îl iartă pe candidatul socialiștilor pentru felul în care a sancționat și criticat Varșovia în ultimii ani

  BRUXELLES, 1 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Polonia și-a încordat mușchii ca să-l pedepsească pe Frans Timmermans, aflat acum la un pas de a devenit președintele Comisiei Europene. Nu doar că Polonia se opune din răsputeri alegerii lui Timmermans, dar o campanie de presă negativă la adresa candidatului socialist a fost declanșată în țara guvernată de PiS, partidul care a avut de multe ori confruntări cu Timmermans în calitatea lui de vicepreședinte al Comisiei.

  Vicepremierul Poloniei, Jacek Sasin, l-a acuzat chiar astăzi pe Timmermans la un post de radio polonez că ”se dovedește a fi un politician pus pe confruntare”.

  Și președintele Senatului polonez, Stanisław Karczewski, a declarat la un post de televiziune că ”avem o experiență foarte proastă cu domnul Timmermans” și că acesta ”este neprietenos cu Polonia, neprietenos cu partidul Lege și Justiție” și că ”este puțin rupt de realitate”.

  Între timp, văzând că nu ajunge la nici un rezultat, Donald Tusk a întrerupt ședința Consiliului European și a reprogramat următoarea întâlnire mâine la ora 12.00, ora României pentru a le da timp participanților să își revină după un maraton care a început de ieri și nu a ajuns la nicio concluzie până la această oră.

  Tematic

  Tusk a suspendat Summit-ul UE pentru consultări bilaterale asupra candidaturilor
  Negocieri de ultimă oră în UE: Bătălia pentru funcțiile europene devine război de uzură
  Finlanda a preluat astăzi președinția Consiliului UE de la România
  Bulgaria îi ia fața României: candidat de la Sofia pentru președinția Consiliului European
  Tagurile:
  Summit UE, Polonia


  Știrile Zilei