02:24 08 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  53470

  Prima ședință a noii componențe a Parlamentului European s-a lăsat cu scandal după ce un grup de deputați europeni au întors spatele sălii în momentul intonării imnului UE.

  BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik. Deputații europeni care susțin ieșirea Marii Britanii din UE au provocat un scandal la prima ședință a Parlamentului European, întorcându-se cu spatele la sală în momentul în care a început să fie intonat imnul UE.

  Ședința de constituire a Parlamentului European a avut loc marți, la Strasbourg. Din cauza prelungirii procesului de negocieri în UE în legătură cu candidații, alegerea noului președinte al PE a fost amânată pentru ziua de miercuri.

  La începutul ședinței, președintele temporar al forului, Antonio Tajani, a anunțat deschiderea sesiunii și a rugat deputații europeni să se ridice în timpul intonării imnului UE. 28 de deputați din grupul lui Nigel Farage, susținători ai Brexit, s-au întors cu spatele și au rămas așa până la încheierea intonării imnului.

  “A asculta imnul UE, chiar dacă nu împărtășiți viziunile ei, e o chestie de respect”, a declarat Tajani.

  În același timp, câțiva deputați au venit la prima ședință în tricouri albe cu inscripția “Stop Brexit”.

  ​Marea Britanie ar urma să iasă din UE pe 31 octombrie, însă, în prezent, Partidul Conservator este preocupat de alegerea noului lider. Numele noului premier va deveni cunoscut în iulie, iar la sfârșitul acestei luni parlamentul va pleca în vacanță până în septembrie. Prin urmare, orice activitate legată de Brexit va fi reluată nu mai devreme de prima jumătate a lunii septembrie. Anterior, parlamentul a respins de patru ori textul acordului cu UE. Bruxelles care susține actuala redacție a acordului a declarat că orice modificări a documentului sunt imposibile.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Comisia Europeană: scenariul unui Brexit fără un acord rămâne în continuare posibil
  Experiţii avertizează: Brexit poate expune britanicii la pesticide care cauzează cancer
  Raport confindenţial al Guvernului britanic: Brexit nu va mai avea loc pe 31 octombrie?
  Boris Johnson vrea ca prin Brexit să-i demonstreze lui Putin vitalitatea liberalismului
  Tagurile:
  Brexit, Nigel Farage, Parlamentul European


  Știrile Zilei