22:30 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73

  Copii ale cănii termos folosite de Putin la summitul G20 se vând ca pâinea caldă în China

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20120

  Căni termos de culoare albă, copii ale celei folosite de președintele rus Vladimir Putin la summitul G20 de la Osaka, Japonia, sunt vândute de sute de magazine online din China, iar stocurile se epuizează rapid.

  BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik, Doina Crainic. Clienții pot comanda copii ale cănii prin platforma chineză de comerț electronic Taobao. „Ceaşca termos simplă, cu un singur strat ceramic, a lui Putin, cadou personalizat pentru bărbați și femei”, este modul cum este descrisă pe site, potrivit RT. Cana cu emblemă aurie a Rusiei, cu acvilă dublă, este oferită la preţul de 69,6 yuani sau 11 dolari.

  O copie a cănii lui Putin este în vânzare anticipată şi va fi livrată în două săptămâni”, este unul dintre sloganurile promoționale.

  Un reprezentant al serviciului de relații cu clienții al magazinului online a declarat pentru Global Times că au pus în vânzare anticipată cana ceramică similară celei utilizate de Putin, fiind promovată ca un obiect „de lux” și „bun pentru sănătate”.

  „Am primit peste 100 de comenzi”, a spus el, adăugând că este un cadou ideal pentru orice prieten.

  Faptul că Putin și-a adus propria cană la o masă la summitul G20 săptămâna trecută și că a ciocnit cu ea cu alți lideri a stârnit mai multe comentarii pe reţelele sociale, circulând speculaţia că președintele rus probabil că se teme să nu fie otrăvit sau că bea vodcă.

  Așezat la stânga premierului japonez Shinzo Abe, Putin și-a ridicat cana albă în timpul mesei. Președintele american Donald Trump, așezat de cealaltă parte a lui Abe, bea Coca Cola dintr-un pahar de vin.

  Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a încercat să risipească misterul, declarând pentru RIA Novosti că în cana de termos era ceai. Putin este un mare iubitor de ceai și ia cu el cana peste tot.

  „El bea constant ceai din acest termos”, a explicat Peskov, adăugând că este „ciudat că s-a observat acest lucru tocmai acum”.

  Tematic

  Summit-ul G20: Putin şi Macron au discutat despre Ucraina şi "formatul normand"
  Putin i-a propus lui Erdogan să intensifice cooperarea investiţională ruso-turcă
  Putin a trasat concluziile summit-ului G20 de la Osaka
  Trump a comentat critica lui Putin față de ideea liberală
  Boris Johnson vrea ca prin Brexit să-i demonstreze lui Putin vitalitatea liberalismului
  Tagurile:
  China, Summit-ul G20, Vladimir Putin


  Știrile Zilei