05:02 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  115101

  România nu a primit nimic la negocierile pentru pozițiile de top ale UE, așa că liberalii se dau învingători scoțând-o de la naftalină pe Kovesi și speranța ei pentru postul de procuror șef european

  BRUXELLES, 2 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Cum România nu a contat la negocierile pentru funcțiile importante din Europa, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a fost pus să transforme înfrângerea taberei lui Iohannis într-o victorie scoțând-o din uitare pe Kovesi.

  ”De la începutul procedurii de alegere a doamnei Kovesi în poziția de procuror șef european am spus că șansele domniei sale vor crește după alegerile europarlamentare, deoarece prioritățile Franței vor fi altele. În urmă cu două săptămâni am spus clar într-un interviu că prioritatea Franței este poziția de președinte al Băncii Centrale Europene”, a scris Mureșan pe pagina sa de Facebook.

  Cum s-ar spune, PNL știa dinainte tot ce se va întâmpla și exact așa a fost, o păcăleală, desigur, dacă se ține cont de faptul că europarlamentarii PNL au crezut până în ultima clipă că Manfred Weber va fi noul președinte al Comisiei Europene, iar Rareș Bogdan s-a certat și cu USR-PLUS pentru că grupul ”Înnoiește Europa” condus de Macron prin Dacian Cioloș i-a pus bețe în roate candidatului PPE.

  Acum însă, tabăra lui Iohannis pe care nu l-a băgat nimeni în seamă la Bruxelles se dă învingătoare: ”Astăzi s-a decis exact asta: Franța va da viitorul președinte al Băncii Centrale Europene. Fac aici următoarea afirmație: astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror șef european”, a mai perorat Mureșan pe contul său de socializare.

  În plus, poate că tabăra PNL încă se teme ca nu cumva Kovesi să devină candidat la prezidențiale împotriva lui Iohannis, așa că trebuie să îi mai dea o speranță pentru postul de procuror șef european!

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  Tagurile:
  Bruxelles, Laura Kovesi, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei