18:48 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Police officers patrol past The Houses of Parliament in London.

  Ameninţările teroriştilor: bombardarea Londrei și New York-ului -„Venim în curând!” -VIDEO

  © AP Photo /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1027 0 0

  Gruparea teroristă ISIS a amenințat că va bombarda Londra și New York, difuzând mai multe afişe cu explozii la turnul Big Ben şi cu atacuri asupra Podului Manhattan. „Venim în curând!”, este ameninţarea scrisă pe un afiş.

  BUCUREŞTI, 3 iul – Sputnik, Doina Crainic. Teroriştii au difuzat o imagine cu turnul Big Ben explodând, fiind atacat de un militant cu un aruncător de grenade portabil, de pe Podul Westminster, potrivit The Sun. Pe afiş scrie „Venim în curând!”.

  Podul Manhattan din New York pare o altă țintă, pe unul dintre afișe apărând un soldat american care fuge după ce a avut loc un atac în acea zonă.

  De asemenea, susţinătorii ISIS au difuzat o imagine cu un avion în flăcări prăbușit într-un râu din apropierea unui oraș important.

  Pe posterul cu atacul asupra turnului Big Ben apare acest text: „Omoară-i oriunde îi găsești, prinde-i în cursă, împresoară-i şi aşteaptă-i în fiecare loc al atacului”.

  Grupul de cercetare TRAC Terrorism a avertizat că riscul unui atac de amploare este mai mare în SUA decât în Marea Britanie având în vedere că pe 4 iulie, de ziua Statelor Unite, vor avea loc o serie de festivităţi şi evenimente cu această ocazie.

  Susținătorii ISIS promit să urmărească „necredincioșii în propria lor țară”. „Veți fi urmăriți pe străzi și pe alei și veți arde în flăcările exploziilor”, ameninţă teroriştii.

  În ultimele luni, teroriștii au lansat numeroase atacuri asupra unor moschei și mijloace de transport în comun din Afganistan. Atacurile au avut loc după înfrângerile suferite în Siria și Irak. Aceste atacuri au trezit temerea că grupul terorist, care a lansat în anii trecuţi o serie de de atentate în Regatul Unit, SUA și Franța, ar putea plănui noi atacuri în Occident.

  Tagurile:
  New York, Londra


  Știrile Zilei