03:33 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  45130

  Prietenia dintre Rusia și Italia are un mare potențial, a declarant premierul Italiei, după întâlnirea cu Putin

  BUCUREȘTI, 5 iul – Sputnik. Prietenia dintre Rusia și Italia are un mare potențial, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte în urma vizitei lui Vladimir Putin la Roma și la Vatican.

  "Prietenia, dialogul, consolidarea cooperării bilaterale și a schimburilor culturale: acestea sunt cuvintele-cheie care descriu cel mai bine întrevederea mea cu președintele Putin", a scris el pe Facebook.

  Potrivit lui, au reușit să discute în detaliu problemele din politica internațională în timpul a două întâlniri: la palatul Guvernului de la Chigi și în cadrul cinei de la Villa Madama.

  "Am convenit asupra necesității unei abordări deschise și cuprinzătoare a dialogului, care ar trebui să ofere soluții la crizele regionale majore, începând cu Libia și încheind cu Siria, de la Ucraina la Venezuela", a declarat Conte.

  El a adăugat că Moscova poate juca un rol determinant în soluționarea acestor crize.

  Premierul a subliniat că Italia și Rusia sunt unite prin "o susceptibilitate profundă față de cultură și o iubire puternică pentru numeroasele forme de exprimare artistică în patrimoniul omenirii".

  Întâlnirea Putin - Conte

  În ajun, Putin a avut o întâlnire cu premierul Giuseppe Conte, în cadrul vizitei sale în Italia. Părțile au discutat probleme de actualitate - viitorul relațiilor dintre Rusia și Europa, posibilitatea ridicării sancțiunilor precum în chestiunea și distrugerea statalității țărilor din Orientul Mijlociu de către armatele NATO.

  În cadrul conferinței de presă comună, și-au exprimat disponibilitatea de a lucra la îmbunătățirea relațiilor dintre Moscova și Bruxelles. Putin a menționat că există mereru șanse de apropiere de UE, dar depinde mult de partenerii europeni. La rândul său, Conte a declarat că Guvernul va depune eforturi pentru a crea condiții pentru ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei.

  Tematic

  Roma a fost curățată în grabă de gunoaie în ajunul vizitei lui Putin
  Putin a spus care este principala diferență dintre Rusia și SUA
  Putin a sosit în Italia: Cu cine se va întâlni
  Tagurile:
  Italia, Rusia, Vladimir Putin


  Știrile Zilei