08:22 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1223711

  Guvernul francez se gândeşte la măsuri ferme în cazul utilizării telefonului mobil în timpul condusului. Ce revede o dispoziţie a unui nou proiect de lege.

  BUCUREŞTI, 9 iul – Sputnik, Doina Crainic. Un articol din proiectul de lege privind mobilitatea (LOM) prevede suspendarea permisului de conducere în caz de contravenţie comisă în timpul utilizării telefonului mobil, a anunțat luni, la postul de radio francez Europe 1, delegatul interdepartamental însărcinat cu siguranța rutieră Emmanuel Barbe, citat de Sputnik France.

  „Dacă vorbiţi la telefon şi, în același timp, ați ignorat un stop, ați depăşit o linie albă, ați accelerat viteza sau ați încălcat drepturile unui pieton, riscați suspendarea imediată a permisului de a conducere”, a precizat Barbe.

  Totuşi, oficialul a adăugat că măsura nu urmăreşte să lipsească vreun şofer de carnet timp de luni de zile, adăugând că „obiectivul măsurilor pentru siguranța rutieră este să permită mai multor oameni să călătorească”.

  În prezent, permisul este suspendat doar în cazurile de conducere sub influența alcoolului, în caz de consum de droguri și exces de viteză de peste 40 km/h.

  Vorbitul la telefon în timpul conducerii este interzis conform articolului R412-6-1 al Codului rutier. Utilizarea telefonului mobil în mașină sau pe un vehicul cu două roți, fie că este vorba de un apel sau de trimiterea unui SMS, reprezintă o infracțiune sancţionată cu o amendă de 135 de euro și retragerea a trei puncte de pe permis. Începând cu 1 iulie 2015 este interzisă şi purtarea căştilor.

  Tematic

  Românii din Franţa, atenţie: Atacurile cu acid se înmulţesc în Franța. O nouă victimă
  Românii din Franţa: Începe sezonul fiscal – totul despre completarea Declaraţiei 2019
  Românii din Franţa: Cele 15 companii care oferă cele mai bune salarii în 2019 - sectoare
  Tagurile:
  Permis de conducere, Franța, românii


  Știrile Zilei