04:16 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  33901

  Mai multe confruntări au avut loc în regiunea autonomă Kurdistan din nordul Irakului între forțele iraniene și militanți despre care se crede că se antrenau pentru a mina securitatea Republicii Islamice

  BRUXELLES, 12 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Gărzile Revoluționare Iraniene au atacat cu rachete și drone ținte ale forțelor de opoziție față de Iran în regiunea kurdă autonomă, a anunțat agenția de presă iraniană citând o declarație a Gărzilor, scrie Sputnik în ediția internațională

  ”În timpul operațiunii, care a implicat rachete, lovituri de artilerie și unități de drone ale Gărzilor Revoluționare, mai multe centre teroriste, cunoscute ca centre pentru antrenament anti-revoluționar, au fost distruse, iar rebelii uciși”, se spune în declarație.

  Atacul coordonat este considerat a fi un răspuns la uciderea câtorva membri ai Gărzilor Revoluționare în vestul Iranului.

  Iranul acuză grupurile militante din Kurdistan, precum Partidul Vieții Libere, de cooperare cu rebelii kurzi din Turcia (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) în a lansa atacuri la graniță. Militanții kurzi iranieni au baze în Irakul învecinat.

  În 2017 a avut loc un referendum pentru independența Kurdistanului irakian, cu mai mult de 93 la sută din voturi în favoarea autonomiei.

  Tematic

  Ultima oră: Explozie la o uzină de armament din România
  Explozie la Lyon, Franța: șapte victime, inclusiv un copil! - Video
  Ultima oră: Explozie puternică la Viena - Video
  Tagurile:
  Kurdistan, Irak, explozie


  Știrile Zilei