07:26 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  116033

  Asteroizii trec deseori pe lângă Pământ. Uneori au loc și coliziuni. NASA și ESA au dezvăluit că lucrează la dezvoltarea unei arme de apărare care să protejeze Pământul de aceste coliziuni. Cât de avansat este proiectul.

  BUCUREŞTI, 13 iul – Sputnik, Doina Crainic. Preşedintele NASA, Jim Bridenstine, a declarat, la sfârșitul lunii mai, că un impact al unui asteroid cu Pământul ar putea avea loc aproximativ o dată la 60 de ani și că fiecare om de pe Pământ poate asista la acest lucru pe parcursul vieții sale.

  Până acum nu s-a estimat că ar putea avea loc un dezastru în anii următori. Totuşi, NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană) au dezvăluit că lucrează la dezvoltarea unei arme de apărare puternice care să protejeze Pământul de aceste coliziuni

  Având în vedere asteroidul care a căzut, acum câţiva ani, în Celeabinsk, acest subiect nu trebuie neglijat de oamenii de știință. Pe 15 februarie 2013, un asteroid de 20 de metri lungime a explodat în atmosferă, la 23 de kilometri deasupra orașului rusesc Celeabinsk. Locuitorii au simțit căldura exploziei de la 60 de kilometri distanță. Ferestrele a mii de clădiri au explodat. De asemenea, aproximativ o mie de oameni au fost răniți de fragmentele proiectate.

  Proiectul NASA și ESA este în dezvoltare. Scopul este de a crea un dispozitiv capabil să lovească un asteroid pentru a-i devia traiectoria. Un prim test al acestei arme în condiții reale este planificat pentru anul 2022, iar ţinta va fi asteroidul Didymos, a confirmat NASA, potrivit Sputnik France

  De asemenea, într-un comunicat despre această misiune (denumită DART), agenția spațială a afirmat că „multe componente ale vehiculului spaţial au început să capete formă”, proiectul ajungând de la faza de modelare la cea de simulare.

  Tagurile:
  NASA, Asteroid


  Știrile Zilei