05:57 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  123 0 0

  Ministrul de Externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a criticat aspru Washingtonul pentru sancțiunile împotriva Iranului, spunând că ”războiul economic” împotriva civililor ”echivalează cu terorismul”

  BRUXELLES, 18 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele SUA Donald Trump a avertizat recent că Washingtonul e gata să introducă noi sancțiuni împotriva Republicii Islamice din cauză că Teheran a renunțat la unele din obligațiile sale asumate prin tratatul nuclear din 2015.

  Ministrul de Externe iranian spune însă că restricțiile împotriva diplomaților iranieni și a familiilor lor trăind în New York sunt ”inumane”, conform Sputnik Internațional

  ”Cu siguranță nu este o acțiune prietenoasă. Îi pune pe membrii misiunii și familiile lor în condiții inumane. Dar pentru mine este în regulă pentru că nu am nicio treabă altundeva decât în cele trei clădiri”, le-a spus Zarif reporterilor.

  SUA au impus sancțiuni unilaterale Teheranului anul trecut după ce Washington s-a retras din tratatul nuclear iranian din 2015. De atunci, SUA au impus mai multe runde de sancțiuni împotriva Teheranului. În același timp, Iranul a declarat că a depășit limita stocului de uraniu îmbogățit, ca și pragul de îmbogățire a uraniului stabilit prin acord.

  Tematic

  Ce consecințe ar avea un atac al SUA împotriva Iranului asupra pieței petrolului?
  Amenințare cu bomba nucleară? Iranul spune că SUA nu au alt mijloc de a ”distruge” Iranul
  Iranul pune la dispoziția statelor semnatare a acordului nuclear 60 de zile
  Declarații șocante - Trump: „Iranul ar face mai bine să fie prudent”
  Tagurile:
  Terorism, război economic, Iran, Teheran

  Știrile Zilei