08:21 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  151 0 0

  Președintele SUA Donald Trump a declarat că USS Boxer a distrus o dronă iraniană care s-a apropiat la mai puțin de 1000 de yarzi de navă pe când aceasta străbătea Strâmtoarea Ormuz

  BRUXELLES, 19 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Vorbind la Ceremonia Prezentării Drapelului, Trump a spus că a fost ”un incident în Strâmtoarea Ormuz astăzi care a implicat nava amfibie de asalt USS Boxer”, scrie Sputnik în ediția internațională. 

  ”Nava a acționat defensiv împotriva unei drone iraniene care se apropiase foarte tare, la aproximativ 1000 de yarzi, ignorând apelurile multiple de a se retrage, amenințând siguranța navei și echipajul acesteia. Drona a fost imediat distrusă”, a mai spus Trump.

  Președintele SUA a descris incidentul ca unul din ”multele acțiuni provocatoare și ostile ale Iranului împotriva navelor operând în apele internaționale”. Trump a chemat și ”celelalte națiuni să-și protejeze navele când trec prin strâmtoare și să colaboreze cu noi pe viitor”.

  ”SUA își rezervă dreptul de a-și apăra personalul, facilitățile și interesele și cheamă toate națiunile să condamne încercările Iranului de a perturba libertatea navigației și a comerțului liber”, a mai spus Trump.

  Și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a declarat că o dronă iraniană s-a apropiat de ”o distanță amenințătoare” de o navă de război americană în Strâmtoarea Ormuz înainte de a fi distrusă de forțele americane într-o acțiune defensivă.

   ”La aproximativ ora 10 a.m ora locală, nava amfibie USS Boxer era în apele internaționale efectuând un tranzit planificat prin Strâmtoarea Ormuz. Un sistem aerian fix cu aripi a abordat nava Boxer și s-a apropiat la o distanță amenințătoare. Nava a acționat defensiv împotriva dronei ca să asigure securitatea navei și a echipajului”, a spus Hoffman într-o declarație transmisă pe email.

  Deocamdată nu există însă o confirmare a incidentului din partea Teheranului.

  Tagurile:
  Dronă, Trump, Iran

  Știrile Zilei