04:38 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  USS Boxer

  SUA și-ar fi putut doborî propria lor dronă din greșeală, spune un oficial iranian

  © REUTERS / U.S. Navy / John Luke McGovern
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18030

  Ministrul adjunct de Externe din Iran spune că SUA și-ar fi putut doborî propria lor dronă din greșeală, după ce Trump a declarat că o navă americană a distrus o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz

  BRUXELLES, 19 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Teheranul a precizat că armata iraniană nu are informații despre pierderea unei drone.

  ”Nu am pierdut nicio dronă în Strâmtoarea Ormuz și nici altundeva. Sunt îngrijorat ca nu cumva USS Boxer să nu își fi doborât propria lor dronă din greșeală!”, a scris pe twitter adjunctul ministrului de Externe Abbas Araqchi, referindu-se la incident, potrivit Sputnik Internațional

  În același timp, armata iraniană a anunțat că toate dronele sale s-au întors în siguranță la bază, a spus agenția de știri Tasnim.

  Alegațiile despre drona iraniană vine după o altă escaladare a tensiunilor dintre Washington și Teheran.

  Câteva petroliere ar fi fost atacate în Orientul Mijlociu, așa că SUA și aliații s-au grăbit să acuze Republica Islamică pentru organizarea acestor incidente.

  Apoi, Gardienii Revoluției au doborât o dronă americană, spunând că viola spațiul aerian iranian. SUA ar fi fost gata să ia măsuri de retaliere împotriva Iranului, dar Trump a declarat că le-a oprit cu zece  minute înainte de declanșarea acestora.

  Tagurile:
  Dronă, SUA, Iran


  Știrile Zilei