17:11 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Angela Merkel

  Merkel, despre starea sa de sănătate și dacă poate îndeplini funcția de Cancelar

  © REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  57513

  Primul episod straniu de tremurat a fost observat de presă în timpul întâlnirii cu președintele Ucrainei Volodimir Zelensky pe 18 iunie.

  BRUXELLES, 19 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Declarația lui Merkel vine după ce ea a fost văzută tremurând în public de cel puțin trei ori în lunile recente, lăsând loc îngrijorărilor despre posibilele probleme de sănătate care ar putea să-i afecteze abilitatea de a conduce guvernul german, relatează Sputnik Internațional

  Cancelarul a negat îngrijorările despre sănătatea ei și a spus că este capabilă să își îndeplinească jobul:

  ”Pot să îndeplinesc acest rol... Am un interes personal puternic în sănătatea mea și, așa cum am spus, anul 2021 este finalul muncii mele politice”, a spus Cancelarul în timpul unei conferințe de presă la Berlin, glumind că ea speră că ”va fi și o altă viață” (după politică).

  Primul episod straniu de tremurat a fost observat de presă în timpul întâlnirii cu președintele Ucrainei Volodimir Zelensky pe 18 iunie.

  Ea a explicat mai târziu că situația ei a fost cauzată de căldura extremă, dar o săptămână mai târziu tremuratul s-a întâmplat din nou în timp ce șefa Guvernului stătea de vorbă într-un birou cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

  A treia oară, ea a avut un episod de tremurat în timpul discuțiilor cu premierul finlandez Antti Rinne în Berlin. Mai târziu, Merkel a fost văzută șezând pe scaun la câteva evenimente, ceea ce era o încălcare a protocolului în anumite cazuri.

  Totuși, autoritățile germane s-au abținut de la a face comentarii pe această temă, declarând simplu că nu există probleme majore de sănătate în cazul Cancelarului.

  Tagurile:
  sănătate, Angela Merkel


  Știrile Zilei