17:40 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Matteo Salvini

  Salvini se ceartă cu McDonald's care îi numește pe italieni mafioți pentru publicitate

  © Sputnik / Тарас Литвиненко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13630

  Popularul lider al Ligii, Matteo Salvini, nu iartă pe nimeni care îi jignește pe italieni. Cea mai recentă dispută este cu McDonald's care i-a numit pe italieni mafioți pentru a-și face publicitate.

  BRUXELLES, 23 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Spre deosebire de mulți politicieni români care se ascund atunci când România sau românii sunt jigniți în străinătate, ba mai dau și ei o mână de ajutor ca să le fie ponegrită țara, vicepremierul italian nu are milă de cei care fac aluzii jignitoare la adresa poporului italian.

  O reclamă la burgeri din Austria, promovată de McDonald's, a atras critici virulente din partea lui Salvini pentru că îi asocia pe italieni cu mafia.

  McDonald's a distribuit un anunț publicitar în Austria ca parte a campaniei ”Vară italiană”. Reclama, promovată online și pe panouri, avea sloganul ”for real mampfiosi”, o combinație între cuvântul mafioți și un termen german care înseamnă ”a mânca cu poftă” (mampfen).

  Campania a fost taxată de Salvini, care a scris pe twitter: ”Așadar toți italieni sunt mafioți?” și care a adăugat că Italia ”și-a recâștigat mândria și demnitatea” și că nu mai e cale de întoarcere spre guvernarea de tip mafiot.

  O atitudine demnă, de politician patriot, așa cum ar avea nevoie și România atunci când Occidentul sau diverși neaveniți jignesc poporul român!

  Tematic

  Ministrul Salvini s-a certat cu omologii săi din Franța și Germania privind migranții
  Anticipate în Italia? Salvini a făcut marele anunț
  Salvini face mişto de americani: Teoria conspirației şi primul pas pe lună - Foto
  Tagurile:
  mafiot, McDonald's, Matteo Salvini


  Știrile Zilei