17:21 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Frans Timmermans

  Obișnuit să dea lecții României, Timmermans trage de urechi și Marea Britanie

  © AFP 2019 / MARCEL VAN HOORN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (543)
  12713

  În stilul caracteristic de a da lecții altora, Frans Timmermans a declarat că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ar reprezenta o tragedie atât pentru Londra, cât şi pentru Blocul comunitar.

  BRUXELLES, 23 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. După ce a avertizat asupra ”tragediei” ieșirii Marii Britanii din UE fără acord, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a vrut să pară conciliant și a adăugat că Executivul UE va continua să susţină acordul de retragere al Marii Britanii.

  Boris Johnson, care a fost ales astăzi în funcţia de premier britanic, a afirmat în mai multe rânduri ca intenţionează să renegocieze acordul făcut de Theresa May cu UE sau să părăsească Blocul comunitar fără o înţelegere, la data de 31 octombrie.

  Speriat de această perspectivă, Timmermans a declarat tot astăzi într-o conferință de presă că "un Brexit fără acord, un Brexit dur, ar reprezenta o tragedie - pentru toate părţile, nu doar pentru Marea Britanie".

  "Marea Britanie a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană va continua să susţină acest acord. Vom asculta ce are noul premier de zis atunci când va veni la Bruxelles. Aceasta este cea mai bună înţelegere posibilă", a adăugat oficialul european.

  Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (543)

  Tematic

  Summitul UE: După candidatul PPE, și socialistul Timmermans se lovește de o opoziție dură
  Polonia, dovadă de forță: îl blochează pe Timmermans. Discuțiile s-au amânat pe mâine
  Timmermans plătește pentru războiul cu Estul: Vișegrad este total împotriva olandezului
  Viktor Orban se laudă că Vișegrad i-a blocat pe Weber și pe Timmermans
  Viktor Orban s-a răzbunat: Timmermans, ”candidatul lui Soros”, a fost torpilat!
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Marea Britanie, Frans Timmermans


  Știrile Zilei