15:59 07 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  56320

  Liderul Scoției, Nicola Sturgeon, avertizează pe Boris Johnson că va bloca orice plan de ieșire a Marii Britanii din UE fără un acord, amenințând cu secesiunea provinciei.

  BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Liderul Scoției, Nicola Sturgeon, l-a felicitat pe Boris Johnson cu ocazia alegerii în funcția de președinte al Partidului Conservator și prim-ministru al Marii Britanii, exprimându-și disponibilitatea pentru cooperare, însă a adăugat că Scoția va încerca să blocheze poziția lui Johnson de ieșire a Marii Britanii din UE fără încheierea unui acord cu UE.

  Fostul ministru al Afacerilor Externe și fost primar al Londrei, Boris Johnson, a fost ales marți în funcția de președinte al Partidului Conservator. Miercuri acesta urmează să devină prim-ministrul țării, după ce premierul în funcție, Theresa May, va pleca. Noul lider al conservatorilor a declarat că printre prioritățile activității lui va fi războiul cu opoziția și ieșirea țării din UE până pe 31 octombrie.

  “Îl felicităm pe Boris Johnson cu alegerea în funcția de lider al Partidului Conservator. În pofida multiplelor divergențe, voi face tot ce depinde de mine pentru a porni pe calea cooperării cu el, îndreptat spre respectarea și apărarea viziunilor și intereselor Scoției”, a menționat Sturgeon într-o postare pe Twitter.

  În același timp, liderul Scoției și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu viziunile politice ale lui Johnson și poziția lui față de ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord.

  “Împreună cu guvernul Scoției și Partidul Național al Scoției vor conlucra pentru blocarea planului de Brexit fără un acord, care ar afecta grav Scoția”, a scris ea.

  “Și eu voi continua să mă pregătesc pentru oferirea Scoției dreptului de a-și alege propriul viitor în baza independenței, iar nu un viitor care ne va fi impus de Boris Johnson și Tory. Acum acest lucru este mai important decât oricând”, a conchis Sturgeon.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  JPMorgan: Marea Britanie se va dezmembra până în 2019. Prima e Scoția
  Scoția ar putea iniția un nou referendum cu privire la independența regiunii
  Dezbaterile pe marginea referendumului din Scoția au fost suspendate
  Abuzul sexual: realitatea femeilor din Europa de Est traficate în Scoția
  Cetățenii UE din restul Marii Britanii se reorientează spre Scoția după Brexit
  Tagurile:
  Scoția


  Știrile Zilei