06:37 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Avioane militare rusești de model Su30M

  Primul exerciţiu comun de patrulare aeriană Rusia-China în regiunea Asia-Pacific

  © Sputnik / Максим Блинов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17230

  Rusia și China au participat marți la primul exerciţiu comun de patrulare aeriană pe distanțe lungi în regiunea Asia-Pacific, exercițiu care nu a fost îndreptat împotriva altor țări, a declarat Ministerul rus al Apărării.

  BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik, Doina Crainic. „Pe 23 iulie 2019, Forțele Aeriene rusești și Forțele Aeriene ale Chinei au efectuat prima lor patrulare aeriană pe distanţe lungi în regiunea Asiatic-Pacific ... Exercițiul a fost efectuat în contextul unui efort comun [al ambelor țări] de a se angaja în cooperare militară în 2019 și nu a fost îndreptată împotriva altor țări”, a afirmat ministerul într-un comunicat citat de Sputnik Internaţional

  În cursul zilei, Seoul a cerut ambasadorului adjunct al Rusiei în Coreea de Sud să-și exprime „preocupărea profundă” cu privire la presupusa încălcare a spațiului aerian sud-coreean de către o pereche de bombardiere strategice Tu-95MS rusești și o aeronavă A-50 de avertizare timpurie și de control. Ministerul rus al Apărării a subliniat că aeronavele „nu s-au abătut” de la ruta lor de zbor și au operat în deplină conformitate cu reglementările internaționale.

  Ministerul rus a adăugat că piloţii sud-coreeni au efectuat manevre „neprofesionale”, care au reprezentat o amenințare la adresa aeronavelor rusești.

  Tagurile:
  Patrulare, China, Rusia


  Știrile Zilei