05:33 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)
  10700

  Boris Johnson debutează ca premier sub amenințarea independenței Scoției din cauza felului în care se derulează negocierile pentru Brexit

  BRUXELLES, 25 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Chiar dacă noul premier britanic Boris Johnson se întâlnește astăzi cu miniștrii săi pentru a discuta exact despre un nou acord privind Brexit înainte de data de 31 octombrie, Marea Britanie se confruntă cu o amenințare tot mai persistentă a independenței Scoției.

  Astfel, premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a avertizat că Scoţia va organiza un referendum pentru independenţă. Totul, în contextul în care noul lider al Guvernului britanic, chiar dacă a promis că va ajunge la un nou acord de Brexit cu UE în mai puţin de 99 de zile, amenință că dacă liderii statelor din Blocul comunitar vor refuza, Marea Britanie va ieşi fără o înţelegere.

  Din această cauză, liderul scoţian Nicola Sturgeon l-a avertizat pe noul premier britanic Boris Johnson că va continua pregătirile pentru organizarea unui referendum pentru independenţă, deoarece planurile sale privind Brexit afectează economia Scoţiei.

  "Este esenţial, mai mult decât până acum, ca Scoţia să aibă o opţiune alternativă", a declarat Nicola Sturgeon într-o scrisoare trimisă lui Johnson. "Guvernul scoţian va continua să facă pregătiri pentru a oferi oamenilor din Scoţia şansa de a deveni o ţară independentă", a afirmat aceasta.

  Sturgeon este o opozantă ferventă a lui Boris Johnson și nu ascunde acest lucru:

  ”Sunt sigură că marea majoritate a cetăţenilor Scoţiei nu ar fi ales să predea cheile de la guvern unei persoane cu opiniile sale şi cu trecutul său”, a scris ea pe Twitter, promițând că va acţiona pentru ”a bloca planul său privind un Brexit fără acord - ceea ce ar aduce un prejudiciu catastrofal Scoţiei”.

  Atitudinea ei este fermă: ”Şi voi continua cu pregătirile pentru a oferi Scoţiei dreptul de a ne alege propriul viitor prin independenţă, şi nu să avem un viitor pe care nu ni-l dorim, impus de Boris Johnson şi de conservatori. Acest lucru este mai important ca oricând”, este linia directoare a politicii premierului scoțian.

  În condițiile împotrivirii Scoțienilor față de Brexit, un nou referendum pentru independență ar putea avea succes, ceea ce ar constitui pentru Marea Britanie o problemă chiar mai mare decât ieșirea din UE.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)

  Tematic

  Ambasada rusă solicită întrevedere cu Boris Johnson pentru a discuta "Cazul Skripal"
  Trump îi simpatizează pe Nigel Farage și Boris Johnson
  Boris Johnson, în proces de ”exit” din căsătorie
  Boris Johnson vrea ca prin Brexit să-i demonstreze lui Putin vitalitatea liberalismului
  Liderul Scoției îl amenință pe Boris Johnson: Vom bloca Brexit fără acord
  Salvini îl apreciază pe noul premier britanic Boris Johnson
  Probleme la Londra: un ministru și-a dat demisia în semn de protest față de Boris Johnson
  Tagurile:
  Scoția, Marea Britanie, Boris Johnson


  Știrile Zilei