20:16 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Imagine simbol

  Avertizare ONU: Canicula din Europa amenință ghețarii din Groenlanda - Consecințe grave

  © Photo : Houda Chaloun / IIFS 2017
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  78 0 0

  Ghețarii din Groenlanda reprezintă o componentă esenţială a sistemului climatic global, iar topirea acestora va duce la creşterea nivelului apelor şi la instabilitatea meteo.

  CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Caniculă care s-a abătut asupra Europei, se îndrepte spre Groenlanda unde ar putea provoca topirea mai multor ghețari, a avertizat Organizaţia Naţiunilor Unite.

  Are loc un fenomen îngrijorător. Curenții de aer vor „transporta” căldura către Groenlanda, se arată într-un comunicat de presă al ONU.

  Groenlanda nu a avut parte de temperaturi ridicate până în iunie. Stratul de gheaţă din această regiune a început să se topească rapid în ultimele săptămâni. La această concluzie au ajuns cercetătorii danezii din domeniul climei.

  Doar în luna iulie, Groenlanda a pierdut 160 de miliarde de tone de gheaţă prin topirea stratului de la suprafaţă. Aceasta reprezintă aproximativ echivalentul a 64 de milioane de bazine olimpice de înot. Este vorba doar despre gheaţa de la suprafaţă, care nu include şi topirea gheţii din ocean.

  Tagurile:
  ONU, Caniculă, Topire ghețari


  Știrile Zilei