10:10 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  214520

  Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, a promis să profite de oportunitatea oferită de Brexit pentru a pune în aplicare planul lui Boris Johnson de schimbare radicală a sistemului britanic al imigrației.

  BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik, Doina Crainic. Priti Patel a declarat că guvernul este hotărât să facă din Marea Britanie „cea mai puternică țară pe Pământ”, vorbind despre planurile privind implementarea unei politici mai dure a imigraţiei, indiferent dacă Marea Britanie va ieşi din UE cu sau fără un acord, potrivit belfasttelegraph.co.uk

  Prim-ministrul s-a angajat deja să modifice radical această politică, iar Patel a confirmat că va cere urgent Comitetului consultativ pentru migrație să revizuiască sistemul australian bazat pe puncte.

  O abordare bazată pe competențe va garanta că țara va ţine cont de contribuţia pe care oamenii o pot aduce, şi nu de locul de unde aceştia provin.

  „Actualul sistem de imigrație presupune să acordăm un drept automat de acces tuturor cetățenilor din UE. În viitor, vom decide cine va avea prioritate, astfel încât să ne asigurăm că suntem capabili să îi atragem pe oamenii cei mai talentați și pricepuți din alte părți ale lumii”, a declarat ministrul britanic de Interne.

  Modificările aduse sistemului de imigrație vor stimula economia şi va consolida încrederea populaţiei, a spus Patel, adăugând că ţara trebuie să profite de ocazia unică oferită de sfârșitul liberei circulații.

  „Liberi de cătușele UE şi de [obligaţia de] a acorda un drept automat de intrare cetățenilor [din UE], vom fi capabili să acordăm prioritate oamenilor de știință capabili, cadrelor universitare și lucrătorilor cu înaltă calificare pe care vrem să îi vedem mai des”, a subliniat Priti Patel.

  De asemenea, oficialul a primis că va fi asigurată o graniță puternică pentru împiedicarea intrării teroriștilor și infractorilor, iar imigranților care vor intra le vor fi verificate cazierele judiciare.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Boris Johnson vrea ca prin Brexit să-i demonstreze lui Putin vitalitatea liberalismului
  Pașapoartele post-Brexit din Marea Britanie ar putea fi tipărite în Polonia
  Ieşirea UK din UE - întorsătură a situaţiei? se vrea al doilea referendum, anularea Brexit
  Marea Britanie, dezvăluiri din culisele negocierilor: amânarea Brexit cu 5 ani
  A fost anunţat noul prim-ministru al Marii Britanii – Ce se va întâmpla cu procesul Brexit
  Liderul Scoției îl amenință pe Boris Johnson: Vom bloca Brexit fără acord
  S-a întors roata! Acum Londra amenință Europa cu un Brexit dur
  Tagurile:
  ministrul afacerilor interne, Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei