02:03 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  44 0 0

  Premierul ceh Andrej Babis o va nominaliza pe Vera Jourova pentru un al doilea mandat la Comisia Europeană. Jourova a fost comisar european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen din 2014.

  BRUXELLES, 30 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul ceh vrea însă nu doar să o  păstreze pe Jourova în viitoarea Comisie Europeană, ci vizează și un portofoliu mai important pentru țara sa, vizate fiind cele cu profil economic.

  Vorbind în faţa reporterilor la Bruxelles, după discuţii cu viitoarea preşedintă a Comisiei, Ursula von der Leyen, Babis a lăudat-o pe Jourova, o membră a partidului său, ANO.

  „Comisarul nostru Vera Jourova a avut mult succes. Nu este plăcută în toate ţările, nici în regiunea noastră, aşa că i-a fost greu, însă a obţinut rezultate excelente”, a afirmat Babis.

  „Bineînţeles că avem nevoie de acest echilibru geografic şi de gen”, a afirmat el, notând că i-ar plăcea ca Republica Cehă să preia un portofoliu economic.

  Jourova a afirmat într-un comunicat că ţara sa „ar putea avea un portofoliu economic sau digital puternic”.

  Babis a vorbit şi despre von der Leyen: „Ea a promis să unifice Europa. Este un lucru pozitiv că după ce a vizitat Parisul, Ursula von der leyen a mers la Varşovia şi suntem foarte mândri că Cehia participă la această întâlnire astăzi, iar ea mâine merge în Croaţia”.

  „Este foarte important ca şeful Comisiei să înţeleagă mentalitatea Europei Centrale”, a afirmat el, cerând compromisuri privind migraţia, bugetul pe termen lung al UE şi schimbările climatice.

  Tematic

  Liviu Dragnea, situație unică în lume: în acest moment, depinde total de femei!
  Savaliuc dă o lovitură internațională:Dosar Penal pentru Timmermans și lideri ai Comisiei
  Reacția Comisiei Europene la Dosarul Penal pentru Timmermans
  Grapini, uluitoare la Strasbourg – discurs fulminant, i-a făcut ”lași” pe liderii UE!
  Succes pentru Dăncilă! România nu mai este amenințată de activarea Articolului 7
  Tagurile:
  Andrej Babis, Cehia, Vera Jourova


  Știrile Zilei