02:07 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Vladimir Putin

  Putin a discutat cu Trump la telefon despre legăturile comerciale Rusia-SUA

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15920

  O convorbire telefonică între președintele Rusiei și președintele Statelor Unite a avut loc ieri la inițiativa lui Donald Trump.

  BRUXELLES, 1 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele Donald Trump a vorbit ieri la telefon cu Președintele Rusiei Vladimir Putin ca să-i ofere asistență în lupta împotriva incendiilor din Siberia, a anunțat Kremlinul printr-o declarație, potrivit Sputnik Internațional

  Casa Albă a confirmat mai târziu apelul telefonic și a spus că cei doi lideri au discutat de asemenea și despre comerț, potrivit Bloomberg.

  Putin și Trump au vorbit la telefon la inițiativa președintelui SUA.

  ”SUA s-au oferit să ajute Rusia în lupta cu incendiile din Siberia. Președintele Rusiei și-a exprimat recunoștința sinceră pentru această atitudine grijulie și pentru oferta de ajutor și susținere. Putin a remarcat că Rusia o va folosi dacă va fi necesar […] Președintele rus a evaluat această mișcare din partea președintelui SUA ca o garanție a viitoarei refaceri depline a relațiilor bilaterale”, a spus biroul de presă al Kremlinului.

  ”Președinții Rusiei și SUA au căzut de acord să continue contactele prin telefon și în persoană”, a msi spus biroul de presă al Kremlinului.

  Relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat semnificativ în 2014 sub președintele Barack Obama după izbucnirea unei crize în Ucraina.

  Exprimându-și dezacordul cu acțiunile Rusiei în timpul crizei, Washingtonul a impus sancțiuni  împotriva Moscovei. De atunci, SUA și-a înăsprit măsurile restrictive împotriva Rusiei și a introdus altele noi, ca urmare a acuzațiilor referitoare la presupusele atacuri cibernetice ale Rusiei și la presupusul amestec în campania electorală din 2016. Moscova a negat în mod repetat aceste acuzații.

  Succesorul lui Obama, președintele SUA Donald Trump, a spus în numeroase ocazii că i-ar plăcea ca relațiile SUA-Rusia să se îmbunătățească și și-a exprimat intenția să dezvolte cooperarea în diferite arii de interes mutual. Moscova de asemenea și-a exprimat în mod repetat disponibilitatea sa de a coopera cu Washingtonul pentru a întări stabilitatea strategică.

  Tematic

  Trump vrea să îi declare teroriști, stânga germană îi consideră eroi
  Peskov a confirmat că se fac pregătiri pentru vizita lui Putin în Ungaria
  Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, la Mănăstirea Valaam
  Campanie electorală inedită în Israel. Netanyahu în postere cu Trump și Putin
  Uimitor! Trump spune că Iranul nu pierde niciodată la negocieri
  Tagurile:
  Rusia-SUA, Donald Trump, Vladimir Putin


  Știrile Zilei