20:56 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20601

  A fost compilat clasamentul celor mai bogate familii de pe planetă, potrivit agenției Bloomberg.

  BUCUREŞTI, 11 aug - Sputnik. În fruntea clasamentului se află familia americană Walton, care deține lanțul de supermarket-uri Walmart. Agenția Bloomberg îi estimează averea la 190,5 miliarde de dolari. În ultimul an, Walton a câștigat 39 de miliarde de dolari.

  Locul al doilea a revenit familiei Mars, care controlează compania cu același nume, cea mai cunoscută pentru batoanele sale de ciocolată. De la începutul anului, Mars a devenit mai bogată cu 37 de miliarde de dolari, iar averea lor cumulată a ajuns la 126,5 de miliarde de dolari.

  Al treilea loc îl ocupă frații Charles și David Kokhi, care conduc corporația petrochimică Koch Industries. Averea lor în ultimul an a crescut cu 26 de miliarde de dolari și acum se ridică la 124,5 miliarde.

  Poziția a patra a revenit dinastiei regale al-Saud din Arabia Saudită, care are o sută de miliarde de dolari. Pe locul cinci se află frații Alain și Gerard Wertheimers, care dețin casa de parfumuri Chanel. Averea lor este estimată la 57,6 miliarde de dolari.

  A șasea în top este familia Dumas, care deține casa de modă Hermes (53,1 miliarde de dolari). Pe locul șapte se află trei dinastii belgiene - Van Damme, Spulberh și De Mevius - care controlează compania de bere Anheuser-Busch InBev (52,9 miliarde de dolari). Locul opt este ocupat de familiile germane Beringer și von Baumbach, care dețin grupul farmaceutic Boehringer Ingelheim (51,9 miliarde de dolari). Familia Ambani a devenit a noua, controlând grupul industrial indian Reliance Industries (50,4 miliarde de dolari). Top zece este încheiat de americanii Cargill și McMillan, care dețin compania alimentară Cargill (42,9 miliarde de dolari).

  De-a lungul anului, averea totală a celor 25 de familii cele mai bogate din lume a crescut cu 24% și, potrivit experților Bloomberg, este de 1,4 trilioane de dolari.

  Tagurile:
  bogat, familii


  Știrile Zilei