05:17 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8010

  Un diplomat rus a fost declarat persona non grata în Ucraina, în urma unor acuzații de desfășurare a activităților de spionaj, înaintate de SBU.

  BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Diplomatul rus, declarat persona non grata în Ucraina, a părăsit deja teritoriul țării, a anunțat, marți, serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  Angajații SBU au anunțat că au deconspirat un locuitor al regiunii Lvov care ar fi fost recrutat de serviciile de informații ale Rusiei în anul 2014.

  "Datele culese de bărbat erau transmise spionului rus care activa sub acoperire diplomatică a Consulatului General al Rusiei în Lvov. Pentru activitatea incompatibilă cu statutul de funcția consulară, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei l-a declarat persona non grata pe diplomatul-spion. Acesta a părăsit deja teritoriul Ucrainei", se spune în comunicatul serviciului.

  De asemenea, autoritățile ucrainene au intentat un dosar pentru “trădare de patrie”, care presupune o pedeapsă de până la 15 ani privațiune de libertate, locuitorului regiunii Lvov fiindu-i înaintate oficial acuzații.

  Tagurile:
  Lvov, Ucraina, SBU


  Știrile Zilei