11:46 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19660

  Președintele sirian, Bashar Assad, își dorește înființarea mai multor centre de studiere a limbii ruse în Siria.

  BUCUREȘTI, 20 aug – Sputnik. Președintele Siriei, Bashar Assad, a solicitat deputatului Dumei de Stat al Rusiei, Dmitryi Sabina, să se implice în soluționarea problemei insuficienței profesorilor de limba rusă în Siria, inclusiv, a propus înființarea unor centre de studii și cursuri, a anunțat într-un comunicat serviciul de presă al Organizației Ruse a Veteranilor “Frăție de Luptă”.

  Președintele grupului de prietenie a parlamentelor din Rusia și Siria, prim vicepreședinte al "Frăției de Luptă", Dmitryi Sabin, a sosit cu o vizită în Siria, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu președintele Bashar Assad și guvernatorul provinciei Tartus, Safwan Abu Saadi.

  Potrivit serviciului de presă, una din problemele abordate de Assad a fost insuficiența profesorilor de limba rusă în țară. Președintele sirian a menționat că tot mai mulți sirieni vor să studieze limba rusă, însă în Siria este o insuficiență de profesori, motiv pentru care nu poate fi majorat și numărul aspiranților.

  “E actual pentru cei care și-ar dori ca odraslele lor să învețe în Rusia”, a precizat Assad.

  “L-a rugat pe Sablin să se implice în soluționarea acestei probleme. Assad a spus că înțelege că Rusia nu poate trimite profesori în toate școlile din Siria, însă ar putea fi examinată chestiunea creării unor centre de studierea limbii ruse în toate provinciile din Siriei sau organizarea unor cursuri pentru sirieni chiar și la nivel primar, pentru a se pregăti profesori pentru copii și studenți”, se spune în comunicatul organizației lui Sablin.

  În afară de aceasta, liderul sirian a specificat că acest lucru ar contribui la soluționarea unei din cele mai importante probleme ale statelor arabe – orientarea spre Occident, wahhabism și ideilor teroriste. Studierea limbii ruse, în opinia lui Assad, oferă o alternativă și contribuie la reconciliere, se menționează în comunicat.

  Sablin a promis președintelui că această problemă va fi pusă în discuție în cadrul forumului partidului „Rusia Unită”.

  Tematic

  Palmă primită de SUA și Marea Britanie la nivel internațional!
  Germania: Sirienii care pleacă în concediu acasă vor fi lipsiți de statutul de refugiați
  Iranul, îngrijorat de acțiunile SUA în Siria: E un atentat la suveranitatea țării
  Armata turcă a pătruns în orașul sirian Saraqib
  Armata Siriei a atacat convoiul militar turcesc care a pătruns pe teritoriul sirian
  Tagurile:
  Siria, Bashar al-Assad

  Știrile Zilei