01:23 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72

  Prognoza meteo Marea Britanie: Val de căldură subtropical – cum va fi până în septembrie

  © AP Photo / Matt Dunham
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  153610

  Britanicii vor avea parte, la sfârşit de vară, de un val de căldură care se va instala în weekendul acesta. Cât va dura şi cum va fi vremea în Marea Britanie până în septembrie şi în prima lună de toamnă.

  BUCUREŞTI, 20 aug – Sputnik, Doina Crainic. Pentru weekend-ul trecut, agenţia Met Office emisese avertizări de cod galben de ploi și vânt puternic în majoritatea zonelor Regatului Unit. Aceasta a fost ultima avertizare de vreme rea în Marea Britanie din luna aceasta, în care ţara a fost afectată de ploi torențiale și vânturi puternice.

  Însă, după aceste condiţii meteo nefavorabile, agenţia Met Office prezice acum o „perioadă lungă de vreme uscată și însorită”, potrivit Express.

  Aâmbătă și duminică vor fi temperaturi maxime de 28 şi 30 de grade C, meteorologii prezicând că ar putea fi cea mai fierbinte minivacanţă înregistrată până acum la sfârşitul lui august.

  Presiunea ridicată va favoriza pătrunderea aerului subtropical în Marea Britanie din insulele Azore, deși în nordul și vestul ţării vor fi şi unele averse.

  „Vremea instabilă continuă în extremitatea de nord și în nord-vest, unde vor mai fi ploi şi vânt şi posibile furtuni în zonele de coastă. În restul Marii Britanii, va fi un weekend în mare parte uscat și însorit. Temperaturile vor fi în general peste media perioadei în sud, dar rămân mai aproape de normal în nord”, precizează Met Office.

  Potrivit agenţiei meteo, în restul lunii, presiunea ridicată va rămâne constantă, aducând perioade de vreme stabilă și mai caldă, în special în zonele de sud, deşi vor fi posibile şi unele furtuni provenind de pe continentul apropiat.

  Dar vremea va continua să se încălzească odată cu intrarea în septembrie, temperaturile urmând să ajungă la valori mai mari decât de obicei pentru această perioadă a anului.

  De asemenea, potrivit meteorologilor, şi în septembrie se aşteaptă temperaturi apropiate de 30 de grade C.

  Tagurile:
  Marea Britanie, Meteo


  Știrile Zilei