00:34 28 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  39630

  Kim Jong-un a supervizat pe 24 august testarea unui ”lansator de rachete multiplu de mari dimensiuni” pe care liderul nord-coreean l-a calificat drept ”o armă mare”.

  BRUXELLES, 25 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Pyongyang a declarat că a testat cu succes pe 24 august un nou ”lansator de rachete multiplu de mari dimensiuni”, arată Sputnik Franța

  Potrivit agenției de presă oficială din Coreea de Nord, KCNA, liderul nord-coreean a supervizat testul.

  ”Testul a arătat că toate specificațiile tactice și tehnologice ale sistemului au atins corect normele care au fost fixate”, a precizat agenția.

  După testare, Kim Jong-un a declarat că acest sistem ”nou dezvoltat” este ”o armă mare” și și-a exprimat ”marea sa recunoștință” față de oamenii de știință care au conceput-o și construit-o, a mai spus KCNA.

  Fotografiile luate în timpul testărilor au fost publicate pe site-ul agenției de presă oficiale nord-coreene.

  Statul major interarme din Coreea de Sud a descris sîmbătă aceste încercări nord-coreene ca fiind tirul a două rachete balistice cu rază scurtă.

  ”Armata a detectat două proiectile non-identifcate bănuite a fi rachete balistice cu rază scurtă”, a anunțat sâmbătă într-un comunicat statul major interarme sud-coreean.

  Rachetele au parcurs aprozimativ 380 de kilometri și au atins o altitudine de 97 de km la o viteză maximală de Mach 6,5, înainte de a se prăbuși în Marea Japoniei, cunoscută în Coreea sub numele de Marea de Est.  Știrile Zilei