11:34 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  34160

  Turcia negociază cu Rusia achiziționara avioanelor militare rusești Su-57, în schimbul avioanelor americane F-35.

  BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik. Turcia și Rusia poartă negociri pentru achiziționara avioanelor militare rus Su-57, a declarat liderul turc, Recep Tayyip Erdogan.

  Erdogan a vizitat marți salonul aviatic MAKS – 2019 din suburbia Moscovei, împreună cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Acesta și-ar fi manifestat interesul pentru avioanele de vânătoare Su-35 și Su-57, iar acest subiect a fost abordat în cadrul negocirilor cu președintele rus.

  “Se poartă negociri, ele vor continua. După MAKS – 2019 în Rusia au rămas reprezentanții ministerelor noastre, care lucrează acolo. Vom acționa, punând pe masa de discuții condițiile noastre de creditar și producți comună. Dacă SUA nu își vor schimba poziția (de livrare a avioanlor F-35), vom căuta o ieșire din această situați”, a spus Erdogan jurnaliștilor.

  Achiziționarea noilor sistem rusești de apărar antiaerană a provocat un scandal internațional între Turcia și SUA: Statele Unit au cerut să se renunțe la această înțelegere pentru a achiziționa sistemele american Patriot. În cazul refuzului, Washingtonul nu excludea posibilitatea suspendara sau anulara vânzării către Ankara a noilor avioane F-35, însă Turcia nu a cedat. Ulterior, orice participar a Turciei în programul F-35 a fost anulată.

  Tematic

  (VIDEO) Ministerul rus al Apărării a prezentat noul avion de luptă SU-35 S
  Dacă SUA nu îi vor livra avioane F-35, Turcia este gata să procure Su-57 rusești
  „Acesta e coșmarul nostru". Americanii, despre avionul de luptă rusesc Su-35
  Imagini inedite: Su-35, în zbor razant. VIDEO
  Forțele aerospațiale rusești se dotează cu peste 60 de avioane Su-35 - „coșmar” pentru SUA
  Tagurile:
  SUA, Rusia, Turcia, Su-57


  Știrile Zilei