11:53 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  20120

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a comentat atacurile aeriene al SUA în provincia Idlib, efectuate fără anunțarea Rusiei sau Turciei.

  BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik. Acțiunile inconscvente și contradictorii ale SUA provoacă nedumeriri și îngrijorări, se spune într-o declarație a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, comentând loviturile aeriene ale americanilor în zona de deescaladare din provincia siriană Idlib.

  Anterior, centrul de conciliere a părților din Siria a anunțat că atacurile întreprinse de americani pe 31 august în zona de deescaladare Idlib a provocat mai multe victime și distrugeri. Atacul a fost efectuat cu încălcarea tuturor înțelegerilor încheiate anterior, odată ce SUA nu au informat partea rusă sau turcă despre acțiunile planificate.

  “Acțiunile inconsecvente și contradictorii ale SUA în Idlib provoacă nedumerire și îngrijorare. Pe de o parte, reprezentanții americani cer de la toate tribunele, inclusiv ale ONU, stoparea escaladării tensiunilor în Idlib, speculează pe emoții în legătură cu suferințele populației pașnice, ignorând concentrarea fără de precedent a teroriștilor, recunoscuți în această calitate de Consiliul de Securitate al ONU. Pe de altă parte, lansează atacuri aeriene, care au provocat distrugerii de proporții și mai multe victime”, se spune în comentariul diplomației ruse.

  MAE se întreabă cu ce bombele americane sunt „mai bune” decât cele rusești și de ce țintele teroriste ale SUA sunt mai “legitime” decât obiectivele teroriste distruse de trupele guvernamentale siriene cu susținerea aviației ruse.

  „În legătură cu aceasta presupunem că va fi justificat să ne așteptăm că misiunile umanitare ale ONU vor lua în considerație urmările operațiunii SUA în Idlib la pregătirea rapoartelor lor și vor informa membrii Consiliului de Securitate al ONU despre urmările ei pentru populația pașnică, pentru infrastructura civilă și modul în care aceasta corespunde normelor umanitare internaționale”, subliniază MAE de la Moscova.

  Acțiunile SUA au subminat respectarea regimului de încetare a focului, introdus pe 31 august în zona de deescaladare din Idlib, menționază Moscova, însă în pofida acestui fapt, moratoriul asupra desfășurării acțiunilor militare, pentru stabilizarea situației din Idlib, se păstrează, deocamdată.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Germania: Sirienii care pleacă în concediu acasă vor fi lipsiți de statutul de refugiați
  Iranul, îngrijorat de acțiunile SUA în Siria: E un atentat la suveranitatea țării
  Armata turcă a pătruns în orașul sirian Saraqib
  Armata Siriei a atacat convoiul militar turcesc care a pătruns pe teritoriul sirian
  Assad vrea mai multă limbă rusă în Siria
  Liderii statelor G7 se întâlnesc astăzi în Franța. Temele Summitului
  SUA au bombardat provincia siriană Idlib fără a anunța Rusia și Turcia
  Liderii mondiali din G7 au ajuns în Franța - primele imagini de la sosirea acestora
  Tagurile:
  Ministerul Afacerilor Externe, Atacuri aeriene, Idlib, SUA, Rusia, Siria


  Știrile Zilei