15:17 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37102

  Inteligența artificială utilizată în cazul armatei poate declanşa riscul unor amenințări grave, a declarat fostul secretar adjunct al Apărării din Statele Unite. Potrivit acestuia, implementarea acestei noi tehnologii poate fi deosebit de periculoasă în ceea ce priveşte controlul armelor nucleare.

  BUCUREŞTI, 2 sept – Sputnik, Doina Crainic. Sistemele de inteligență artificială nu trebuie legate de controlul armelor nucleare, a declarat fostul secretar american adjunct al Apărării Robert Work, în ziarul american Breaking Defense, citat de Sputnik France.

  Potrivit acestuia, în unele cazuri, inteligența artificială ar putea aprecia factori inofensivi ca prezentând o potențială amenințare, ceea ce poate deveni o „situaţie alarmantă”.

  În plus, Work a adăugat că utilizarea acestei tehnologii în scopuri militare poate duce la consecințe dramatice, chiar și fără implicarea directă a software-ului de inteligenţă artificială în armele nucleare. În special, aceasta ar implica analiza datelor inteligenţei artificiale și a sistemelor de avertizare timpurie.

  „Imaginaţi-vă un sistem de predicție cu inteligență artificială la centrul de comandă chinez care, după analizarea datelor operaționale, transmite că SUA se pregătește să atace China și recomandă o lovitură preventivă”, a spus Robert Work.

  Totuşi, fostul secretar american adjunct al Apărării a subliniat că inteligența artificială ar putea fi utilă în domeniul militar, cu condiția ca utilizarea acesteia să fie limitată și să nu aibă legătură cu armele nucleare, deoarece, în ultimul caz, un „scenariu dezastruos” ar fi inevitabil.

  Tematic

  (VIDEO) Știința merge prea departe: prietenii-roboţi, o realitate în Japonia
  O fabrică din China a înlocuit 90% dintre muncitori cu roboţi
  Locurile de muncă, în pericol! Românii, înlocuiţi cu roboţi!
  Tagurile:
  SUA, inteligență artificială, Război

  Știrile Zilei