05:10 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Luigi Di Maio

  Un nou Guvern în Italia. Luigi di Maio de la M5S va fi ministru de Externe

  © Facebook / Luigi Di Maio
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9311

  Premierul Giuseppe Conte a anunţat că a reuşit să formeze un nou Guvern. Mâine va avea loc jurământul de învestire. Răsplata lui Luigi di Maio, liderul M5S, care a reușit să facă o coaliție cu PD (stânga), este postul de ministru de Externe.

  BRUXELLES, 4 septembrie - Sputnik, Daniela Porovăț. Prim-ministrul italian Giuseppe Conte i-a transmit preşedintelui Sergio Mattarella că a reuşit să formeze un nou Guvern, iar membrii acestuia vor depune mâine jurământul de învestire.

  Ceremonia de învestire va avea loc la Palatul Prezidenţial, la ora locală 10.00 (11.00, ora României).

  Giuseppe Conte a avut o serie de negocieri cu Mişcarea 5 Stele şi cu Partidul Democrat pentru a crea o nouă coaliţie de guvernare, după destrămarea coaliţiei dintre Mişcarea 5 Stele şi formaţiunea Liga.

  Preşedintele italian Sergio Mattarella i-a oferit în urmă cu o săptămână premierului Giuseppe Conte un nou mandat, pentru a forma o coaliţie de guvernare.

  Membrii Mişcării Cinci Stele din Italia au votat ieri, cu o largă majoritate, înfiinţarea unei coaliţii cu Partidul Democrat, de centru-stânga, pentru formarea unui nou Guvern.

  Şeful statului a oferit celor două partide şansa de a forma un nou guvern, punând capăt unei perioade de trei săptămâni de incertitudine politică ce ar putea marca un moment de cotitură în relaţiile ţării cu Uniunea Europeană.

  Luigi di Maio, liderul Mișcării 5 Stele, va fi noul ministru de Externe, anunță Sputnik în varianta în limba engleză, semn că poziția acestuia a crescut în noul Executiv, după ce, în guvernarea anterioară, fusese doar ministrul Dezvoltării Economice, Muncii și Politicilor Sociale.

  Tagurile:
  Guvern, Italia, Luigi Di Maio


  Știrile Zilei