13:42 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70

  Lavrov și Çavuşoğlu au discutat despre pregătirile de reuniunea de la Astana

  © Sputnik / Владимир Песня
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (415)
  7930

  Lavrov și Çavuşoğlu au discutat despre procesul de pregătire a reuniunii de la Astana a statelor garante în reglementarea crizei din Siria.

  BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a discutat cu omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, despre pregătirile de întrevederea la nivel înalt a statelor garante în cadrul procesului de negocieri de la Astana, se spune într-un comunicat al MAE de la Moscova.

  Miniștrii au purtat o conversație telefonică la inițiativa părții turce.

  “Părții au discutat despre starea actuală a procesului de reglementare a conflictului din Siria în conformitate cu rezoluția 2254 a Consiliului de Securitate al ONU și înțelegerilor dintre președinții Rusiei și Turciei, încheiate în cadrul negocierilor din 27 august. Cele două părți și-au reiterat interesul pentru finalizarea cât mai rapidă a formării și demarării activității a Comitetului Constituțional, se menționea în comunicat.

  “Au fost abordate problemele legate de întrevederea la nivel înalt al statelor garante în procesul de la Astana”, se mai adaugă în mesajul diplomației ruse.

  În afară de aceasta, cei miniștrii de Externe ai Turciei și Rusiei au discutat pe subiecte actuale în relațiile ruso-turce.

   

  Тема:
  Războiul din Siria (415)

  Tematic

  Turcia și-a expediat tehnica militară la frontieră cu Siria
  De ce SUA vor cât mai mult sânge în Siria: Ce se întâmplă
  Assad vrea mai multă limbă rusă în Siria
  Iranul, îngrijorat de acțiunile SUA în Siria: E un atentat la suveranitatea țării


  Știrile Zilei