21:23 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (70)
  55270

  Rusia avertizează țările europene în legătură cu o eventuală amplasare a rachetelor americane la presiunea SUA.

  BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik. Moscova avertizează statele occidentale în legătură cu o eventuală amplasare pe teritoriul lor a rachetelor americane, a declarat jurnaliștilor viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko.

  Acesta a subliniat că problema rachetelor cu rază medie de acțiune reprezintă o problemă a stabilității strategice și a securității europene.

  „Considerăm că inclusiv europenii ar trebui să fie interesați de evitarea transformării continentului lor într-o platformă pentru desfășurarea și lansarea rachetelor americane”, a declarat oficialul rus.

  El a subliniat că o eventuală amplasare a rachetelor ar putea amenința securitatea globală și europeană și va reprezenta o amenințare pentru teritoriilor statelor “care ar putea ceda presiunilor SUA, în cazul în care astfel de presiuni vor exista”.

  Grușko a menționat că Rusia a recepționat semnalul NATO, potrivit căruia alianța nu planifică să amplaseze rachete nucleare cu rază medie de acțiune.

  „Orice desfășurare a rachetelor americane cu rază medie de acțiune în regiunile aflate în apropiere de Rusia va avea o importanță strategică, va afecta echilibrul strategic. Această amenințare devine mai gravă, comparativ cu sistemele strategice pentru că se reduce perioada zborului (rachetelor n.r.)”, a subliniat Grușko.

   

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (70)

  Tematic

  Tăriceanu, distrus: Meleșcanu a devenit președintele Senatului cu sprijinul PSD
  SUA, în criză: sacrifică proiecte din România ca să aibă bani
  Mănescu și ”principiile” în numele cărora au murit doi români în Afganistan - Video
  BNR dă cărțile pe față: cu cât s-a împrumutat ieri România


  Știrile Zilei