02:35 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Kremlinul

  Cum comentează Kremlinul demisia lui John Bolton de la Casa Albă

  © AFP 2019 / ALEXANDER NEMENOV
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23450

  Kremlinul consideră că demisia consilierului pentru securitatea națională a președintelui SUA nu va aduce o schimbare în relațiile dintre Washington și Moscova.

  BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Kremlinul nu crede că demisia unui oficial de rang înalt al SUA, cum ar fi consilierul președintelui american pentru securitatea națională, John Bolton, ar putea să aducă o schimbare esențială în relațiile dintre Rusia și SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov.

  Джон Болтон
  © Sputnik / Miroslav Rotari

  Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat marți în Twitter că l-a demis din funcție pe Bolton din cauza unor divergențe în materie de politică externă. Bolton a declarat că a demisionat de bună voie.

  “Nu credem că prezența sau demisia unui oficial de rang înalt ar putea să fie în măsură să influențeze politica externă americană”, a spus Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă plecarea lui Bolton ar putea produce o schimbare în relațiile dintre SUA și Rusia.

  Peskov a reamintit că Putin a spus în mai multe rânduri că Rusia este dispusă să caute ieșirea din situația complicată în care se află relațiile bilaterale dintre Rusia și SUA.

  “Nu puteam identifica de unii singuri o ieșire din situație. Acest lucru poate fi făcut doar în doi, anume pe o reciprocitate mizăm, că mai devreme sau mai târziu se va manifesta o astfel de voință politică”, a menționat el.

  Peskov a adăugat că demisia lui Bolton este o problemă internă a americanilor. “Nu intenționăm să ne implicăm în aceste problemă, nu ne-am implicat niciodată și nu intenționăm s-o facem acum”, a subliniat el.

  Tematic

  Trump: Dacă ar fi după John Bolton, ne-am război cu toată lumea în același timp
  Maduro: Atentatul la viața mea a fost organizat la indicația lui John Bolton
  Discuția Bolton-Sandu: Sprijinul pentru sectorul de securitate și apărare al Moldovei
  John Bolton la Chișinău: SUA nu au interese în regiune
  Ultima oră: Bolton, demis de Trump!
  Tagurile:
  Dmitryi Peskov


  Știrile Zilei