02:34 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  London

  Meteo pentru UK – cu ce surprize vine toamna lui 2019: septembrie, octombrie, noiembrie

  © AP Photo / Matt Dunham
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  32210

  De ce vreme vor avea parte locuitorii Marii Britanii în cele trei luni de toamnă. Previziunile meteorologilor pe termen lung pentru fiecare lună analizează condiţiile referitoare la temperaturi, presiune și precipitații.

  BUCUREŞTI, 12 sept – Sputnik, Doina Crainic. Toamna lui 2019 va fi în general blândă și destul de umedă în Marea Britanie, potrivit prognozei publicate de portalul theweatheroutlook.com. Posibilitatea ca nivelul precipitaţiilor să fie peste medie este mai mare. Temperatura pentru septembrie, octombrie și noiembrie este estimată să fie cu 0,5  până la 1,0 grade peste medie. În perioada de trei luni, se estimează că precipitațiile vor fi între 95% și 115% din medie.

  Septembrie

  Temperaturile: aproape de medie.

  Precipitaţiile: ușor peste medie.

  Prima jumătate

  Se aşteaptă vreme destul de schimbătoare. În sud și sud-est va fi vreme în general uscată, deși sunt posibile şi perioade de ploaie. În nord și în special nord-vest vor fi mai frecvente perioadele cu vânt şi precipitaţii. Temperaturile vor fi ușor sub medie în general, însă în sud-est vor fi şi perioade cu vreme călduroasă.

  A doua jumătate

  După un început destul de amestecat, va creşte probabilitatea de vreme mai stabilă, în special în jumătatea de sud a țării. Vremea poate deveni mai uscată şi mai caldă. Însă în nord-vest vor continua să fie condiții mai schimbătoare, care mai spre sfârşitul lunii se vor întoarce în sud. Se aşteaptă ca temperaturile să fie peste medie în sud, dar mai apropiate de medie în nord.

  Octombrie

  Temperaturile: ușor peste medie.

  Precipitaţiile: ușor peste medie.

  Prima jumătate

  Un început de lună cu vreme frumoasă se așteaptă în jumătatea sudică a Marii Britanii, cu temperaturi peste medie și vreme în mare măsură uscată. În nord sunt prognozate condiții mai schimbătoare, care se vor muta treptat spre sud, aducând perioade de vânt şi precipitaţii.

  A doua jumătate

  Se aşteaptă o vreme mai instabilă şi vântoasă. Ploile se vor răspândi treptat dinspre sud în toată țara. În sud perioade însorite şi uscate vor alterna cu ploi torenţiale. Temperaturile vor fi apropiate de media sezonieră.

  Noiembrie

  Temperaturile: ușor peste medie.

  Precipitaţiile: peste medie.

  Prima jumătate

  Vor fi condiții predominant instabile, în special în nord, aducând perioade mai lungi de ploi şi intensificări ale vântului. Intervalele cele mai uscate sunt așteptate în regiunile sudice și centrale. Perioade mai reci sunt posibile în nord, dar temperaturile în sud vor fi apropiate sau ușor peste medie.

  A doua jumătate

  Se aşteaptă o vreme în general instabilă, când vor predomina condiţiile de ploaie şi vânt. O vreme mai rece în nord poate aduce condiţii de lapoviţă şi ninsoare, în special în regiunile înalte. Se estimează că temperaturile vor fi, în general, apropiate de medie în sud, dar ușor sub medie în nord.

  Tematic

  METEO în UK: schimbare radicală - urmează temperaturi neobişnuite apoi zăpada se întoarce
  Avertizare meteo pentru UK: Furtuna Gareth aruncă o „bombă” de zăpadă peste ţară
  Vremea în UK, avertisment de la BBC Meteo: răcire spre îngheţ, vânturi arctice, zăpadă
  Avertizare meteo UK, „destabilizarea” atmosferei, furtuni şi frig – vremea săptămâna asta
  Meteo UK în următoarele zile, avertisment BBC: furtuni și ploi abundente, -6 grade
  Meteo UK, avertizare: curent de aer din Atlantic aduce o schimbare radicală a vremii
  Avertizare meteo UK: cod galben de vijelii şi fulgere – cum va fi în următoarele zile
  Meteo UK pentru august: ultima lună de vară vine cu surprize – prognoza pe săptămâni
  Românii din Marea Britanie, meteo: ce rezervă vremea în luna septembrie pentru UK
  Avertizare meteo pentru Marea Britanie: -14 grade, furtuna arctică va îngropa UK în zăpadă
  Tagurile:
  Toamnă, Noiembrie, Octombrie, Vreme, Meteo, Marea Britanie


  Știrile Zilei