08:22 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71

  Regiune superbă din Italia oferă 700 de euro pe lună pentru a-ţi deschide acolo o afacere

  © Depositphotos / Jovannig
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23630

  O regiune din Italia oferă 700 de euro pe lună persoanelor dispuse să îşi deschidă o afacere în oraşele şi satele din zonă. Cât timp pot beneficia de această subvenţie şi care sunt condiţiile.

  BUCUREŞTI, 12 sept – Sputnik, Doina Crainic. Regiunea Molise, una dintre cele mai mici din Italia, intenționează să introducă o subvenție pentru persoanele care aleg să deschidă afaceri în orașele și satele sale cele mai puțin populate, relatează thelocal.it.

  Denumită reddito di residenza attiva sau „indemnizație de rezidență activă”, subvenţia poate fi în valoare de aproximativ 700 de euro pe lună pe o perioadă de până la trei ani, însemnând echivalentul a 24.000 de euro în total.

  Există doar două condiții: solicitanții trebuie să fie de acord să conducă o afacere, de orice tip, pentru cel puțin cinci ani și trebuie să o deschidă într-o zonă cu sub 2.000 de locuitori.

  Sunt o mulțime de opțiuni. Din 136 de comune din Molise, cea de-a doua cea mai mică regiune din Italia, atât ca populație, cât și ca mărime, peste 100 au mai puțin de 2.000 de locuitori, iar șase au mai puțin de 200 de locuitori, potrivit ISTAT.

  Măsura, care va fi aplicată în această lună, are scopul de a combate fenomenul depopulării, o problemă cronică în întreaga Italie rurală, în special în regiunile mai sărace din sud.

  „Ne orientăm către mulți oameni din Molise care locuiesc în altă parte și intenționează să se întoarcă acasă, dar și către persoane din alte zone care ar dori o schimbare și să se bucure de liniștea și aerul sănătos al regiunii noastre minunate”, a spus Antonio Tedeschi, consilierul regional care a propus măsura.

  Regiunea a alocat aproape un milion de euro pentru a finanța planul în perioada 2019-2020.

  Solicitările vor putea fi depuse pe site-ul web al regiunii începând din 16 septembrie, timp de 60 de zile. Candidații trebuie să se angajeze să-și transfere domiciliul la Molise și să își conducă afacerea timp de cel puțin cinci ani – aceasta însemnând încă doi ani după ce încetează să mai primească subvenţia –, sau, în caz contrar, să returneze indemnizaţia.

  Multe zone din Italia rurală au aplicat măsuri similare pentru atragerea de noi rezidenți, de la oferirea de „case pentru 1 euro” până la scutiri fiscale pentru pensionarii care aleg un loc liniştit unde să-şi petreacă restul vieţii.

  Tematic

  Drepturile românilor din Italia: zile libere pentru îngrijitoare – sfat important
  Criminalul de la Caracal a recunoscut că ducea femei în Italia
  Salvini nu renunță la anticipate. Situație incertă în Italia
  Criză politică în Italia: Șeful guvernului își anunță demisia
  Exemplu pentru românii din Diaspora: întorşi din Italia, reînvie tradiția iei românești
  Drepturile româncelor din Italia: salariul corect al unei menajere, bone sau îngrijitoare
  Un nou Guvern în Italia. Luigi di Maio de la M5S va fi ministru de Externe
  Descoperire macabră: Oase găsite pe o plajă din Italia ar fi ale unei românce dispărute
  Românii din Italia: ce bani primiţi dacă încetaţi raportul de muncă –inclusiv cea la negru
  Tagurile:
  Italia


  Știrile Zilei