17:21 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Robot

  Era robotizării: Într-unul dintre restaurantele din Istanbul au apărut chelneri roboți

  © AFP 2019 / JOHANNES EISELE
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6910

  Clienții unuia dintre restaurantele din districtul Atakoy din Istanbul sunt acum deserviți de roboți în loc de ospătari, acestea de asemenea știu să răspundă la întrebări programate în limba engleză și turcă.

  Roboto
  © Sputnik / Александр Овчаров
  CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Clienții unuia dintre restaurantele din districtul Atakoy din Istanbul sunt acum deserviți de roboți în loc de ospătari, transmite RIA Novosti.

  "Pentru prima dată, unul dintre clienții noștri, profesor, ne-a dat ideea de a introduce roboți pentru a servi vizitatorilor restaurantelor. Am adus această idee la viață. Am făcut roboți marca noastră și drepturile de autor înregistrate. Acum avem trei roboți pe care i-am comandat în străinătate și Inginerii turci i-au programat ", a declarat directorul restaurantului Mujahit Kushman.

  Potrivit acestuia, roboții atrag deja un număr mare de clienți la restaurant. "Mulți oameni vin doar să vadă cum se întâmplă acest lucru. Roboții știu la ce masă trebuie să se deplaseze și să poată vorbi. Sunt sigur că roboții vor înlocui chelnerii. Cu dezvoltarea tehnologiei, această profesie va avea o cerere mai mică", a spus el

  Kushman a adăugat că „tuturor le place sârguința roboților care nu prezintă nicio inițiativă, ci fac doar ceea ce li se spune”.

  În luna august, la aeroportul din Istanbul a început în modul de testare pentru a opera consultanți roboți. Aceștea sun concepuți pentru a ajuta pasagerii să se deplaseze prin aeroport, pot citi textul din bilet, pot afișa date de zbor pe panotaj și, de asemenea să răspundă la întrebări programate în limba engleză și turcă.  Știrile Zilei