17:20 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Jean-Claude Juncker

  Președintele ales al Comisiei Europene, acuzat de ”retorică fascistă”

  © REUTERS / Vincent Kessler
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14121

  Jean Claude Juncker a criticat titlul de ”Protector al Modului Nostru European de viață” acordat comisarului pentru imigrație, spunând că migranții sunt parte a modului european de viață, denumire care i-a adus Ursulei von der Leyen acuzația de ”retorică fascistă”

  BRUXELLES, 13 septembrie - Sputnik, Daniela Porovăț. Juncker a criticat decizia succesorului său la șefia Comisiei Europene de a numi un ”comisar pentru protecția mondului nostru de viață european” ca responsabil pentru migrație.

  Actualul președinte al CE se face ecoul altor critici ai titulaturii acestui portofoliu, unii dintre ei acuzând-o pe Ursula von der Leyen că adoptă ”o retorică fascistă”, spune Independent.

  Titulatura a atras criticile ONG-urilor și a unor europarlamentari, care au au spus că această denumire implică faptul că imigranții sunt o amenințare a modului de viață european.

  ”Nu îmi place ideea că modul de viață european este opus imigrației. Să-i acceptăm pe cei care fin de departe este o componentă a modului de viață european”, a spus Juncker la Euronews.

  Juncker a mai spus că știe faptul că cea care va ocupa acest post nu consideră imigranții ca fiind o amenințare la adresa modului de viață european.

  Există informații că von der Leyen ar lua în considerare schimbarea denumirii portofoliului, deși nu a fost făcut niciun anunț oficial.

  David Sassoli, președintele Parlamentului European, le-a spus jurnaliștilor la Bruxelles că unele grupuri politice au comentat cu privire la denumirea unor portofolii și că așteaptă ca von der Leyen să dea explicații grupurilor politice cu privire la aceste aspecte.

  Tematic

  Comisia Europeană îl atacă pe Salvini, pedepsind Italia
  Comisia Europeană: scenariul unui Brexit fără un acord rămâne în continuare posibil
  Comisia Europeană lucrează asupra unor noi relații cu Rusia - Juncker
  Dăncilă nu se lasă: vrea un portofoliul important pentru România în Comisia Europeană
  Dăncilă pregătește terenul pentru un portofoliu important în Comisia Europeană
  Comisia Europeană, semnal de alarmă privind pesta porcină din Bulgaria
  Tagurile:
  Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker


  Știrile Zilei