17:21 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Drapelul Iranului

  Parisul, Berlinul, Londra și Bruxellesul cer Iranului să respecte acordul nuclear

  © AP Photo / Ronald Zak
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7101

  Miniștrii Afacerilor Externe ai Franței, Germaniei, Marii Britanii și Înaltul Reprezentant al UE au cerut Iranului să-și respecte angajamentele asumate în acordul nuclear.

  BUCUREȘTI, 13 sept – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai Franței, Germaniei, Marii Britaniei și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu ultimele declarații și acțiuni ale Iranului și l-au îndemnat să-și înceteze activitatea care contravine acordului nuclear, se spune într-un declarație de presă comună.

  “Franța, Germania, Marea Britanie și Înaltul Reprezentant al UE își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu declarațiile și acțiunile recente ale Iranului, care contravine angajamentele asumate în cadrul Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune cu privire la programul nuclear al Iranului”, se menționează în declarația comună publicată de MAE al Franței.

  Se menționează că Agenția Internațională pentru Energie Atomică în raportul ei din 8 septembrie a confirmat că centrifugile perfectionate au fost instalate sau se instalează în Nantanz. “Suntem profund îngrijorați de această activitate”, se mai spune în declarație.

  “Suntem convinși că ultimele evenimente subliniază necesitatea depunerii unor eforturi diplomatice pentru detensionarea situației și reluarea dialogului, pe care îl susținem deplin. Susținem în continuare acordul nuclear și îndemnăm cu insistență Iranul să renunțe la activitățile care contravin Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune cu privire la programul nuclear și se abțină în viitor de astfel de acțiuni. Îndemnăm Iranul să colaboreze cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică în toate problemele, inclusiv în cee ace privește acordul cu privire la garanțiile cuprinzătoare”, subliniază miniștrii celor trei state și Înaltul Reprezentant al UE.

  Tematic

  Politica nechibzuită a SUA față de Iran ar putea devasta lumea, nu doar Orientul Mijlociu
  Iran: americanii au transformat Golful Persic ”într-un butoi cu pulbere”
  Ultimul cel mai mare conflict al războiului rece: războiul Iran - Irak
  Trump îl urechează pe Macron să nu se mai amestece în Iran
  Tagurile:
  Iran


  Știrile Zilei