20:02 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Marea Britanie

  Se rupe Marea Britanie? Susținere puternică pentru independență în Țara Galilor

  © REUTERS / Hannah McKay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37811

  Susţinerea populaţiei pentru independenţa faţă de Marea Britanie va creşte dacă acest lucru va însemna că Ţara Galilor va putea rămâne în Uniunea Europeană, sugerează un sondaj recent, prezentat ieri de presa britanică.

  BRUXELLES, 14 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. ​​Conform sondajului realizat de YouGov pe un eşantion de 1.000 de persoane 41% dintre respondenţi ar sprijini independenţa dacă acest lucru ar conduce la rămânerea Ţării Galilor în UE.

  Sondajul precedă mitingurile din Cardiff, Caernarfon şi weekendul trecut în Merthyr Tydfil, unde 8.000 de oameni au marşăluit în sprijinul independenţei.

  Liderul Plaid Cymru, Adam Price, a declarat: „Sunt cifre senzaţionale care susţin ambiţia lui Plaid Cymru de a asigura independenţa galezilor la un nivel istoric. Westminster este în criză. Guvernul nechibzuit al lui Boris Johnson şi haosul din Partidul lui Jeremy Corbyn, aşa-numita opoziţie, distrug viitorul Ţării Galilor".

   „Nu este de mirare că asistăm la o creştere a sprijinului pentru o nouă Ţară a Galilor - o naţiune care îşi va lua locul cu mândrie ca partener egal pe scena internaţională", a adăugat acesta.

  Sondajul a fost realizat online şi a foat comandat de partidul naţionalist galez Plaid Cymru.

  Tematic

  Românii din Marea Britanie, meteo: ce rezervă vremea în luna septembrie pentru UK
  Prognoza meteo pentru Marea Britanie: schimbare radicală a vremii, anunţul meteorologilor
  Avertizare meteo pentru Marea Britanie: -14 grade, furtuna arctică va îngropa UK în zăpadă
  Tagurile:
  Țara Galilor, Marea Britanie


  Știrile Zilei