06:25 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Ursula von der Leyen

  Cine amenință modul de viață european? – explicația noului șef al Comisiei Europene

  © REUTERS / Dimitar Kyosemarliev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22713

  Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a explicat cine sunt forțele care amenință “modul de viață european”.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Imixtiunea forțelor externe și tentativele de destabilizare din partea naționaliștilor în interiorul Europei reprezintă o amenințare pentru modul de viață european, a declarat luni președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

  Mai devreme, o serie de deputați europeni s-au arătat revoltați de faptul că problemele migrației în noua componență a Comisiei Europene, care își va prelua mandatul la începutul lui noiembrie, se va afla în atribuțiile vicepreședintelui pentru “pentru apărarea modului de viață european”. Unii au întrevăzut în această îmbinare o cochetare cu forțele de extrema dreaptă, noul șef al Comisiei fiind nevoit să dea explicații.

  "Modul de viață european este pus la îndoială de adversarii Europei, atât din afară, cât și din interiorul frontierelor noastre. Am văzut imixtiunile statelor străine în alegerile noastre și tentativele populiștilor de a ne destabiliza din interior cu ajutorul unor lozinci naționaliste ieftine", se spune într-un articol semnat de Ursula von der Leyen în ziarul Le Soir.

  Ea a îndemnat la „neadmiterea însușirii de către aceste forțe a definirii modului de viață european”. “Ei își propun să-i ofere o semnificație opusă celei adevărate. Ei își propun subminarea modului nostru de viață și să provoace discordii între noi. Trebuie să ne opunem acestor lucruri”, se spune în articol.

  Mai devreme, o sursă din cadrul Comisiei Europene a declarat agenției RIA Novosti că afirmațiile despre asumarea de către noul vicepreședinte al noii Comisiei Europene a atribuțiilor în sfera migrației și apărării modului de viață european nu sunt corecte, pentru că problema migrației se va afla în atribuția câtorva comisari europeni.

  Cea mai mare parte a competențelor în acest domeniu va rămâne pe seama comisarilor care răspunde pe afacerile interne. În noua componență a CE această funcție a fost propusă candidatului înaintat de Suedia, Ylva Johansson.

  Tematic

  Comisarii Europei: Rovana Plumb a reușit să primească totuși Transporturile
  Ioan Mircea Pașcu a rămas fără postul de comisar european interimar
  Cioloș, atacat dur: ”Cum vă împărţiţi între loialitatea faţă de Macron şi "Fără penali"?”
  Viktor Orban sfătuiește viitoarea Comisie Europeană să nu repete greșelile celei actuale
  Președintele ales al Comisiei Europene, acuzat de ”retorică fascistă”
  Tagurile:
  Naționaliști, Comisia Europeană, Uniunea Europeană, Ursula von der Leyen


  Știrile Zilei