06:23 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Boris Johnson

  Brexit, întâlnire Johnson-Juncker: ce a cerut Comisia Europeană. Ce a promis Johnson

  © AFP 2019 / DOMINIC LIPINSKI
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (589)
  135020

  Prim-ministrul britanic Boris Johnson a avut luni, în calitate de şef al guvernului Marii Britanii, prima întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Ce au discutat.

  BUCUREŞTI, 16 sept – Sputnik, Doina Crainic. După discuțiile dintre premierul britanic și șeful Uniunii Europene, Jean-Claude Juncker, Bruxelles-ul a cerut, într-un comunicat, lui Boris Johnson să vină cu un plan concret legat de un acord privind Brexit.

  Comisia Europeană a arătat că Guvernul britanic nu a propus încă „soluții operaționale din punct de vedere legal” pentru înlocuirea controversatei „plase de siguranţă” la graniţa cu Irlanda, care menține Marea Britanie strâns legată de regulile UE pentru a evita o frontieră dură.

  „Președintele Juncker a amintit că este responsabilitatea Regatului Unit să prezinte soluții operaționale sub aspect legal, care sunt compatibile cu Acordul de retragere. Președintele Juncker a subliniat dorința și disponibilitatea permanentă a Comisiei de a examina dacă astfel de propuneri îndeplinesc obiectivele legate de backstop. Aceste propuneri nu au fost încă făcute”, se precizează în comunicatul Comisiei Europene, emis după întâlnirea dintre cei doi oficiali.

  ​Ministrul pentru Brexit Steve Barclay și principalul negociator al UE, Michel Barnier, au fost, de asemenea, prezenţi la întâlnirea dintre premier și președintele Comisiei.

  Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Downing Street, prim-ministrul și-a reafirmat angajamentul față de Acordul de la Belfast și hotărârea sa de a ajunge la un acord cu «plasa de siguranţă» înlăturată, acord pe care l-ar putea susține parlamentarii britanici.

  De asemenea, prim-ministrul a promis din nou că nu va solicita o amânare și că va scoate Marea Britanie din UE la 31 octombrie, potrivit belfasttelegraph.co.uk

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (589)

  Tematic

  Brexit ar putea duce la ieftinirea berii în pub-urile britanice
  Situaţie fără precedent în UK: suspendarea Parlamentului -ce urmează, se amână iar Brexit?
  Brexit: pericole teribile în Marea Britanie în cazul ieșirii fără acord
  Ungaria ar putea juca un rol crucial în Brexit, împiedicând amânarea acestuia
  Tagurile:
  Jean-Claude Juncker, Marea Britanie, Boris Johnson


  Știrile Zilei