15:02 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  294720

  Savanții americani au elaborat o simulare a unui eventual război nuclear între SUA și Rusia. În primele ore ale confruntării, numărul victimelor ar ajunge la 90 milioane.

  BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik. Savanții americani, participanții la proiectul Știința și Secutiatea Globală (Science and Global Security, SGS) al Universitatea Princeton au elaborat o simulare a unui conflict militar cu utilizarea armelor nucleare între SUA și Rusia. Potrivit scenariului acestora, în primele ore ale acțiunilor militare peste 90 milioane de oameni ar deceda sau ar fi răniți.

  Autorul simulării, Alex Glaser, a publicat un clip de patru minute, întitulat Planul A, în care este prezentat modelul confruntării nucleare între SUA și Rusia.

  Conform scenariului, conflictul începe cu utilizarea armelor convenționale, însă ulterior Rusia efectuează un atac de avertizare asupra teritoriului de frontieră a Germaniei și Poloniei, pentru a descuraja forțele SUA și NATO în Europa. În următoarea etapă NATO efectuează un atac asupra regiunii Kaliningrad. Conform scenarului propus, conflictul degenerează într-un război nuclear tactic pe teritoriul Europei, apoi se extinde pe teritoriul SUA și Rusiei.

  “SGS a dezvoltat o simulare a unei eventuale escaladări a acțiunilor militare între Statele Unite și Rusia, luând în calcul pozițiile reale ale forțelor nucleare, țintelor și aprecierea numărului deceselor. Potrivit calculelor, în decursul câtorva ceasuri în urma conflictului ar putea fi uciși și răniți peste 90 milioane de persoane”, se spune pe site-ul proiectului.

  Autorii simulării menționează că proiectul a fost “motivat de necesitatea sublinierii unor urmări catastrofale ale planurilor de război nuclear între SUA și Rusia”.

  Tematic

  Cum se pregătesc milionarii americani de un război nuclear contra Rusiei
  Putin despre războiul nuclear: „noi vom ajunge în rai, iar ei vor pieri”
  Cum ar începe un război nuclear între SUA și Rusia – explicația expertului
  Membru al Congresului american: „A crescut riscul unui război nuclear”
  Lavrov: SUA sporesc șansele unui război nuclear, așteptăm reacția Europei
  General: În caz de război, Occidentul va „proteja” Polonia cu atacuri nucleare
  National Interest: Arma hipersonică apropie războiul nuclear
  Război nuclear declanşat de Inteligenţa Artificială – fost şef al Apărării SUA avertizează
  Tagurile:
  video, Simulare, Război nuclear, Rusia, SUA

  Știrile Zilei